StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Міжнародний день миру 2022: дата і традиції дня

19 вересня 2022, 14:48
Автором емблеми світу став відомий художник.
День миру 2022
День миру 2022 / ua.depositphotos.com/

Цінність світу пізнається в сумні часи війни. Зміцнення ідеалів миру і безпеки, припинення воєн і конфліктів стає головним пріоритетом в 21 столітті на національному та міжнародному рівні.

День миру 2022 відзначається 21 вересня. Це свято встановлене Організацією Об'єднаних Націй в 1981 році. До 2001 року це день святкувався кожен третій вівторок вересня. У 2002 році дата 21 вересня була встановлена як день загального припинення вогню і відмови від насильства.

Про державні та професійні свята другого місяця осені, читайте в матеріалі: Свята у жовтні 2022: День захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці – чи буде вихідний.

відео дня

Події, які відбуваються по всьому світу - війни, тероризм, проблеми зміни клімату і протиріччя між народами роблять День миру як ніколи актуальним. До того ж пандемія коронавірусу чітко продемонструвала, що для того, щоб перемогти вірус і подолати наслідки однієї з найбільших епідемій людства необхідно об'єднуватися і укладати мир з собою і навколишнім середовищем, берегти природу і її багатства.

День миру 2022 - традиції

ООН в цей день закликає країни, які знаходяться в конфліктах припиняти всі бойові дії. У день Миру біля штаб-квартири організації в японському саду Генсек вдаряє в Дзвін миру і оголошує хвилину мовчання.

З 2007 року Міжнародний день миру присвячений певним темам, які зачіпають людство. Тероризм, зміни клімату, расова дискримінація. Проводяться різні семінари та заходи, мета яких обговорення прав людини, військових конфліктів, освіти і роззброєння.

Символом Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою. Автором емблеми став всесвітньо відомий художник Пабло Пікассо.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти