StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Івана Купала 2022: ворожіння на любов, віщий сон і гроші

3 липня 2022, 18:20оновлено 5 липня 2022, 13:56
Обряд на красу і віщий сон, ворожіння на судженого в купальську ніч - в добірці Главреда.
Івана Купала 2022
Ворожіння на Івана Купала / realist.online

Наші предки вірили, що в ніч свята Івана Купала особлива енергетика, яка допомагає заповітним бажанням збуватися. Вогонь і вода набувають магічну силу, саме з ними і пов'язані ворожіння на Івана Купала.

Про те, що потрібно робити на Івана Купала, щоб не накликати біду, читайте в матеріалі: Івана Купала 2022: магія дня, традиції і заборони - як відзначити це свято.

Свято Івана Купала щорічно відзначається в ніч з 6 на 7 липня і корінням сягає в стародавні язичницькі ритуали поклоніння богу сонця Ярилу. Звідси і стрибки через багаття, які символізують очищення. Чим вище стрибнеш, тим щасливіше проведеш наступний рік.

відео дня

Шукали в Купальську ніч і магічний кущ папороті. Згідно з повір'ями, того хто знайде квітучу рослину чекає неймовірне багатство і удача. Така людина також буде наділений мудрістю розуміти мову птахів і тварин.

Ворожіння на Івана Купала

У народі вірили, що рослини в цей день мають цілющі властивості і стають надійним оберегом від хвороб і нещасть і допомагають швидше відновитися після хвороби. Тому жінки з самого ранку вирушали на збір трав і квітів, з яких формували букети і зберігали вдома. Найбільш цілющими вважалися любисток, Барвінок, рута, м'ята, жасмин і волошка.

читайте такожІвана Купала 2022: як правильно сплести вінок, який принесе удачу

Ворожіння на вінках на судженого

Особливим ритуалом на Івана Купала було плетіння вінків. Незаміжні дівчата вплітали у вінки польові трави і квіти і, з настанням вечора, пускали їх по воді із запаленою свічкою, загадуючи свою долю. Якщо вінок приставав до берега – бути в дівках ще один рік, якщо спливав далеко – потрібно приготуватися зустрічати сватів.

Ворожіння на цибулі

Для такого ворожіння потрібно взяти кілька цибулин і поставити їх у воду, написавши на кожній імена хлопців, які на думці. Потім чекати, яка з цибулин проросте швидше – той хлопець і нагадає про себе першим.

читайте такожЗі святом Івана Купала - листівки, привітання та картинки

Івана Купала - ворожіння на сон

У ніч на Івана Купала часто сняться віщі сни, які можуть передбачити долю. Для того, щоб "спіймати" таке сновидіння потрібно покласти під подушку сім різних кольорів.

Обряд на гроші

Щоб залучити в життя успіх і фінансове благополуччя в ніч з 6 на 7 липня потрібно покласти в стакан кілька монеток і залишити їх на підвіконні до ранку. З ранку потрібно покласти гроші в гаманець, окремо від інших. Одну залишити собі, інші - роздати близьким людям, примовляючи:

Іван Купала, для тебе я вночі монетки викупала. Тепер вони чисті, допоможуть врятувати від злиднів.

Ритуал на красу

Щоб довше зберегти красу і молодість наші предки вмивалися купальською росою на світанку. Вважалося, що вона має магічні властивості, які подарують здоров'я і довголіття.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти