StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День Гідності та Свободи: найкращі побажання та листівки до свята

20 листопада 2022, 09:55
У цей день ми згадуємо про дві важливі події сучасної історії України.
День Гідності та Свободи 2021
День Гідності та Свободи 2021 / firtka.if.ua

День Гідності і Свободи – дата, яка має особливе значення для українців і поєднує в собі дві важливі події сучасної історії держави. Щорічно вона відзначається 21 листопада.

Про те, які професійні та міжнародні свята нас чекають в останньому місяці осені, читайте в нашому матеріалі: Свята в листопаді 2022: важливі дати останнього місяця осені.

День Гідності та Свободи має свою історію. Спочатку, указом президента Ющенка в 2005 році був встановлений День Свободи, який відзначали 22 листопада. Ця дата була покликана нагадати про події 2004 року, які увійшли в історію під назвою "Помаранчева революція".

відео дня

Вже в 2011 році День Свободи був скасований указом президента Януковича. 22 січня почали відзначати День Соборності і Свободи України.

У 2014 році День Соборності і Свободи був розділений на два свята: День Гідності і Свободи – 21 листопада і День Соборності – 22 січня. День Гідності та Свободи – пам'ятна дата, яка покликана нагадати про події революцій 2004 та 2013-2014 років. Це державне свято, проте 21 листопада - неділя - не принесе додаткового вихідного.

читайте такожВихідні на Новий рік 2022: як і скільки відпочиватимуть в Україні

У цей день по всій країні проходять урочисті заходи. У Києві покладають квіти і запалюють лампадки на Алеї Героїв Небесної Сотні. Там же проводиться і поминальний молебень.

Привітання в день Гідності та Свободи

Єдність і свобода роблять нас гідними дітьми нашої країни. Давайте зберігати і оберігати цей скарб! А наша сильна і демократична Україна буде берегти і захищати нас. З Днем Гідності та Свободи!

***

Вітаю вас з великим Днем Гідності та Свободи! Сьогоднішній день - це підтвердження того, що події 2013-2014 років на Майдані змінили наш народ, об'єднали нас в єдиній, соборній і незалежній Україні.

День Гідності та Свободи картинки
День Гідності та Свободи картинки

***

З Днем Гідності та Свободи! Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут і родинна злагода в домівках! Нехай не згасає віра в щасливе майбутнє української держави!

***

Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Слава Україні!

День Гідності та Свободи 2021
День Гідності та Свободи 2021
День Гідності та Свободи
День Гідності та Свободи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти