StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 7 червня: чому у цей день варто одягти золоті прикраси

6 червня 2024, 10:26оновлено 11 червня, 00:27
629
Що не можна робити у церковні свята - Главред зібрав корисну інформацію про релігійне свято, яке відзначають 7 червня.
Церковне свято 7 червня: чому у цей день варто одягти золоті прикраси
Яке свято 7 червня / колаж: Главред, фото: pomisna.info

Свято 7 червня має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на сьогодні 7 червня: Овнам - бентежні слова, у Стрільців все розвалиться.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день священномученика Феодота Анкірського.

відео дня

Церковне свято 7 червня

За новим церковним календарем, 7 червня в Україні відзначають та вшановують пам'ять священномученика Феодота Анкірського. Із переказів відомо, що святий жив у третьому столітті нашої ери у Галатійському місті Анкірі. Він жив у період жорстоких гонінь прихильників Христового вчення, однак, не дивлячись на це все, він прийняв християнство. Також відомо, що маючи свій готель, святий Феодот часто ховав у себе братів по вірі та проводив таємні Богослужіння вдома. Він неодноразово відвідував ув'язнених вірян та надавав моральну підтримку, а іноді й викупаляв їх із полону.

Святий також часто займався захороненням страчених християн і одного разу його спіймали. Римський імператор Діоклетіан дізнався про це і наказав схопити Феодота, де його жорстоко катували та погрожували. Його тіло після катувань перетворилось на суцільну виразку, але Феодот і його віра не зламались. Потім його вбили мечем.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Чого не можна робити 7 червня

  • Вважається, що 7 червня краще не варто зізнаватись у коханні або справляти сватання. В народі вважають, якщо в цей день планувати такі події, то існує ризик відмови та закінчння стосунків.
  • У цей день також заборонено носити прикраси та речі зі срібла, натомість краще одгяти золоті прикраси - вони стануть чудовим оберегом у цей день.

День Ангела 7 червня

7 червня свої іменини відзначають власники таких імен як Антон, Герман, Денис, Іван, Петро, Семен, Теодор, Федір, Філіпп, Ян.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти