StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 25 серпня: що заборонено робити на перенесення мощей Варфоломія

25 серпня 2024, 09:54оновлено 27 серпня, 09:32
317
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 25 серпня.
Церковне свято 25 серпня: що заборонено робити на перенесення мощей Варфоломія
Яке свято 25 серпня / колаж: Главред, фото: unsplash, pomisna.info

25 серпня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Вас також зацікавить матеріал: Гороскоп на сьогодні 25 серпня: Скорпіонам - випробування, Водоліям - конфронтація.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день перенесення мощей апостола Варфоломія, апостола від 70-ти Тита, єпископа Критського.

відео дня

Які свята 25 серпня

В Україні та світі 25 серпня відзначають такі свята:

  • День міста Донецьк
  • День міста Рівне
  • День шахтаря
  • Свято Жнив
  • Всесвітній день топлес

Церковне свято 25 серпня

За новим церковним календарем, 25 серпня в Україні відзначають день перенесення мощей апостола Варфоломія, апостола від 70-ти Тита, єпископа Критського.

Відомо, що святий Варфоломій був одним із 12 апостолів Ісуса Христа. Також він був одним із перших учнів Христа, який покликаний четвертим услід за Андрієм, Петром та Філіпом. Варфоломій також згаданий у списках апостолів в Євангелії від Матвія, від Марка, від Луки, а також в Діяннях Апостолів.

Після Вознесіння Христа Вартоломей вирушив проповідувати Євангеліє в різні регіони, зокрема Малу Азію, Індію, Вірменію та інші частини Східної Європи. Він активно працював серед язичників, засновуючи християнські громади. Вартоломей зазнав мученицької смерті: за однією версією його здерли шкіру живцем, а потім розіп'яли або обезголовили. Місце його мученицької смерті точно не встановлено, але є версії, що це сталося в Албанополі або у Вірменії.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 25 серпня

  • Вважається, що цього дня не можна займатися ремонтом і будівництвом, адже справи можуть зазнати невдачі.
  • Категорично заборонено нищити чи топтати гриби у лісі.
  • 25 серпня також не можна влаштовувати свакри, скандали та розповсюджувати плітки чи наклеп.

День Ангела 25 серпня

25 серпня свої іменини відзначають власники таких імен як Анатолій, Валентин, Герман, Іван, Лука, Максим, Павло, Ян, Ангеліна, Люція.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти