StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 13 вересня: що заборонено робити перед Воздвиженням Хреста Господнього

12 вересня 2024, 13:00оновлено 13 вересня, 09:52
983
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 13 вересня.
Церковне свято 13 вересня: що заборонено робити перед Воздвиженням Хреста Господнього
Що не можна робити 13 вересня / колаж: Главред, фото: pomisna.info, УНІАН

13 вересня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Вас також зацікавить матеріал: Гороскоп на сьогодні 13 вересня: Козерогам - фантастична кар'єра, Рибам - напружений день.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день передсвяткування Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

відео дня

Які свята 13 вересня

В Україні та світі 13 вересня відзначають такі свята:

  • Всесвітній день боротьби із сепсисом
  • День обізнаності про вроджені дефекти домашніх тварин
  • День позитивного мислення

Церковне свято 13 вересня

За новим церковним календарем, 13 вересня в Україні відзначають день пам'яті оновлення храму Воскресіння Христового в Єрусалимі, передсвяткування Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Оновлення храму Воскресіння Христового в Єрусалимі - це важливе православне свято для вірян, що відзначається 13 вересня. Встановлений у пам'ять завершення будівництва і освячення Храму Воскресіння Христового, більш відомого нині як Храм Гробу Господнього. Це свято відзначають перед святом Воздвиження Хреста Господнього 14 вересня, хоча присвячений події, що сталася через десять років.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 13 вересня

  • В народі вважають, що не можна цього дня влаштовувати генеральне прибирання в домі.
  • Також не варто у цей день зривати із дерев усі плоди, краще залиште трохи для птахів.
  • Не можна позичати гроші й оформляти кредити 13 вересня, адже можуть бути фінансові проблеми.

День Ангела 13 вересня

13 вересня свої іменини відзначають власники таких імен як Валеріан, Ілля, Леонтій, Микола, Олександр, Петро.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти