StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Суїцид після коронавірусу: експерт розкрила картину, що лякає

8 листопада 2021, 01:46
Коронавірусна інфекція вражає префронтальну зону мозку і лобові частки, пояснила Олена Щербань.
Моторошні кадри з антиковидних лікарень
/ facebook.com/moz.ukr

Депресія, яка слідує після коронавірусу, схиляє деяких пацієнтів до суїциду, заявила сімейний психолог, психотерапевт і сексолог Олена Щербань.

Як розповіла вона в ході чату в Главреді, неврологами вже доведено, що коронавірусна інфекція вражає префронтальну зону мозку і лобові частки, а саме вони відповідають за силу волі і здатність вибирати.

"Якщо ця зона якимось чином відключена, то людина не може обслуговувати свої базові потреби. Внаслідок цього людина може впасти в депресію, апатію або паралізуючу безпорадність, при яких він втрачає сенс життя. Звідси і відбуваються суїцидальні думки", - говорить експерт.

відео дня

Вона зазначила, що зараз про такі випадки суїциду говорити не прийнято не в останню чергу через те, що змістився акцент уваги.

"Але людина в глибокій депресії в будь-якому випадку має суїцидальні думки. Нехай він і не думає безпосередньо про те, як вистрибнути з вікна, але він втрачає розуміння того, для чого він живе, до чого прагне, які у нього цілі. Тому що в стані депресії цей вибір недоступний", - додала Щербань.

Повну версію чату з Оленою Шербань читайте тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти