StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лазерна депіляція: названо побічні ефекти

27 січня 2021, 11:17
Для більшості людей лазерна епіляція-це безпечний спосіб позбутися від волосся в небажаних місцях.
1611738081-1532.jpg
Для більшості людей лазерна епіляція-це безпечний спосіб позбутися волосся в небажаних місцях / Pixabay

Лазерний епіляція популярна серед людей, яким потрібно більш стійке засіб для видалення волосся, ніж деякі інші методи. Використання лазера для видалення волосся запобігає росту нового волосся на волосяних фолікулах.

Однак перед тим, як приступити до терапії, люди повинні дізнатися про деякі побічні ефекти лазерної епіляції, а також про деякі міфи, які оточують цей процес.

Для більшості людей лазерна епіляція-це безпечний спосіб позбутися від волосся в небажаних місцях назавжди або на довгий час.

читайте такожОльга Куриленко не робить депіляцію в області біккіні (ФОТО)

Побічний ефект

Після лазерної епіляції може з'явитися кілька різних побічних ефектів. Більшість побічних ефектів незначні і тимчасові. Будь-хто, хто відчуває стійкі побічні ефекти, повинен проконсультуватися зі своїм дерматологом.

Почервоніння і роздратування

Лазерна епіляція пошкоджує фолікули цільових волосків. Організм на це реагує, і багато людей відчувають почервоніння і роздратування на уражених ділянках. Шкіра може поколювати або відчуватися ніжною і навіть може злегка опухати.

Уражена ділянка може виглядати як шкіра, яку тільки що вищипали. Деякі дерматологи використовують місцевий анестетик, щоб зменшити реакцію шкіри людини на цей процес.

Роздратування повинно зникнути після першої реакції, зазвичай протягом декількох годин після лікування. Набряк і почервоніння можна добре прибрати за допомогою пакетів з льодом або прохолодній ванні.

Кірка

У деяких людей на ураженій ділянці можуть утворюватися кірки. Зазвичай це незначна проблема, але вона може бути незручною.

Кірка іноді може привести до появи струпів або рубців. Доглядаючи за обробленою областю після лазерного видалення, наприклад, використовуючи зволожуючий крем, людина може запобігти будь-які тривалі проблеми від цього лікування.

Зміни кольору шкіри

Деякі люди можуть помітити незначні зміни кольору обробленої ділянки шкіри. Після лазерної епіляції вони можуть стати трохи темніше або світліше.

Люди з більш світлою шкірою можуть з більшою ймовірністю випробувати більш темні зміни пігментації. Люди з більш темним відтінком шкіри можуть бути більш схильні до більш світлих змін пігментації. Ці зміни з часом зникають, і шкіра приходить в норму.

Травма ока

Процедура епіляції передбачає використання потужних лазерів. Це означає, що існує ризик потенційно серйозної травми ока, особливо коли практикуючий лікар працює з обличчям людини.

І людина, яка отримує лікування, і практикуючий лікар повинні носити захисні окуляри, щоб запобігти травмам під час проведення процедури.

Ризик зараження шкіри

Як і у випадку інших косметичних методів видалення волосся, пошкодження волосяних фолікулів лазером може створити ризик зараження.

Уражену ділянку слід розглядати як рану, поки вона заживає. Про будь-які ознаки інфекції слід повідомляти дерматолога.

Нарешті, не слід наносити безрецептурні креми з антибіотиками на великі ділянки шкіри при виникненні інфекції.

Рідкісні побічні ефекти

Менш поширені побічні ефекти після лазерної епіляції можуть включати наступне:

Опіки і пухирі

Відвідування надійного лікаря знизить ризик побічних ефектів. При неправильному виконанні лазерної епіляції існує ризик опіків і пухирів.

Однак, коли процес виконує кваліфікований практик, опіки і пухирі виникають рідко.

Для лазерної епіляції використовуються високотемпературні лазери.

Практикуючий лікар може прикласти охолоджуючий пристрій до шкіри людини безпосередньо перед використанням лазера. Це допомагає запобігти опіку шкіри лазером.

Шрам

Шрами зазвичай не є побічним ефектом лазерної епіляції. Однак, якщо практикуючий лікар зробить помилку, можуть з'явитися рубці. Це не повинно бути проблемою для більшості кваліфікованих фахівців.

Також можуть утворитися шрами, якщо згодом люди не будуть правильно доглядати за обробленою областю.

Їм слід поводитися з ураженою шкірою так, як якщо б вона була обпалена сонцем, щоб уникнути подальшого пошкодження. Це означає, що її необхідно зволожувати, захищати від світла і регулярно перевіряти на наявність ознак інфекції.

Чи безпечна лазерна епіляція?

Більшість людей, які роблять процедуру, вважають, що лазерна епіляція безпечна і добре переноситься. По всій видимості, з цією процедурою не пов'язані будь-які довгострокові ризики для здоров'я.

Однак деякі люди можуть відчувати незначні побічні ефекти після лазерної епіляції. Люди повинні попросити свого дерматолога перевірити, як невелика ділянка шкіри реагує на лікування, перш ніж проводити його на більшій площі шкіри.

Людям, які бажають пройти процедуру лазерної епіляції, завжди слід звертатися до висококваліфікованого фахівця.

Болюча лазерна епіляція?

Протягом декількох днів після лікування уражена шкіра може стати червоною і болючою. Багато описують це відчуття як сонячний опік. Однак сам процес зазвичай не буває болючим.

Чи ефективна лазерна епіляція?

Лазерна епіляція працює, але вона рідко призводить до видалення волосся назавжди. Проте, лікування лазером може значно зменшити ріст волосся.

Після першої процедури у багатьох людей не буде волосся всього на кілька місяців. Волосся з часом відросте знову, хоча найчастіше вони тонше і світліше, ніж раніше.

Багатьом людям буде потрібно кілька сеансів, щоб домогтися більш стійкого або задовільного вирішення проблеми небажаного волосся. З кожним наступним сеансом волосся можуть ставати світліше і тонше. Після достатньої кількості процедур він може взагалі перестати рости.

Лазерна епіляція також може бути більш ефективною для темного волосся. Люди зі світлими, рудуватими або сивим волоссям можуть не помітити значних змін, оскільки лазерне випромінювання привертає темне волосся, а світле волосся часто не піддаються.

Лазерна епіляція при вагітності

Дослідження впливу лазерної епіляції під час вагітності не проводилися. Фахівці не рекомендують лазерну епіляцію вагітним. Це пов'язано з тим, що вчені не проводили ніяких досліджень на людях, які доводять безпеку лазерної епіляції під час вагітності.

Вагітність викликає гормональні зміни в організмі людини. Зазвичай це може привести до зростання зайвих волосків в небажаних місцях. Хоча це зростання може викликати незручності, волоски часто йдуть самі по собі.

Міфи про лазерної епіляції

Існує кілька необгрунтованих міфів, пов'язаних з лазерною епіляцією:

Лазерна епіляція викликає рак

Міф про те, що лазерна епіляція може викликати рак, необгрунтований. Лазери спеціально розроблені, щоб проходити через клітини шкіри і впливати тільки на волосяні фолікули глибоко всередині шкіри.

Лазери, що використовуються при лазерній епіляції, дійсно виробляють невелику кількість випромінювання. Однак це випромінювання не вважається шкідливим, і немає ніяких доказів того, що лазерна епіляція викликає рак шкіри.

Лазерна епіляція викликає безпліддя

Знову ж таки, немає ніяких доказів того, що лазерна епіляція викликає безпліддя. Лазери проникають тільки через шкіру і не досягають інших органів і не впливають на них. Лазерна епіляція зазвичай безпечна навіть в таких чутливих областях, як пах.

Домашні комплекти так само хороші, як і відвідування дерматолога

Набори для домашньої лазерної епіляції доступні для людей, які хочуть видалити небажані волоски, не звертаючись до дерматолога.

Багато людей можуть отримати мізерні результати від використання цих наборів, наприклад, більш світлі або тонке волосся. Однак домашні комплекти-це не те ж саме, що потужні медичні пристрої, що використовуються кваліфікованими практикуючими лікарями.

Коли звернутися до лікаря

Будь-хто, у кого виникають побічні реакції на лазерну епіляцію, повинен звернутися до лікаря. Зазвичай вони можуть впоратися з такими симптомами, як почервоніння і набряк, в домашніх умовах, але завжди повинні повідомляти про ознаки шкірних інфекцій лікаря або дерматолога.

Раннє повідомлення про симптоми дозволяє швидко вилікувати і запобігти будь-які незворотні зміни.

Будь-хто, хто намагається завагітніти, повинен поговорити зі своїм лікарем, перш ніж робити лазерну епіляцію. Лікар може порадити інші варіанти, так як лазерна епіляція часто вимагає декількох сеансів, які не слід проводити під час вагітності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти