StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кардіолог розповів, про які проблеми сигналізують набряки тіла

18 липня 2021, 05:02
В першу чергу боротися потрібно з причинами набряків тіла, а не зі наслідками за допомогою сечогінних препаратів - заявив кардіолог Олександр Мясников.
Набряк
Кардіолог розповів, про які проблеми сигналізують набряки тіла / Flickr / Babyhubbard

Набряки під очима або на ногах можуть зазвичай символізують про серйозні проблеми людини зі здоров'ям. Про це заявити відомий кардіолог Олександр Мясников.

За його словами, в першу чергу боротися потрібно з причинами. У їх числі - хвороби нирок, серця або печінки, а також побічні ефекти від прийому деяких ліків: знеболюючих, гормональних і застосовуваних для лікування гіпертонії. Крім того, набряклість може виникнути через надмірне вживання солі. Проте, Мясников застеріг від використання сечогінних, оскільки вони самі часом провокують набряки.

"Запам'ятайте: локальні набряки сечогінними не лікуються! Набряки під очима, набряки однієї ноги, помірна пастозність гомілок. Ми лікуємо тільки загальну затримку рідини сечогінними, і то допоміжно. Треба знати причину!"- сказав лікар.

Крім того, після довгого періоду без фізичної активності (тривалий авіапереліт або робота за комп'ютером) є великий ризик появи тромбів. Для його визначення слід виміряти обсяг гомілки на ногах ‒ якщо різниця буде навіть в сантиметр, необхідно звернутися до лікаря.

читайте такожЯкі напої приберуть набряки на тілі

Нагадаємо, раніше вчені з університету Ла Троба (Австралія) закінчили свій довгий проект, який покликаний був трохи поліпшити ситуацію з серцево-судинними захворюваннями.

З'ясувалося, що щоденне вживання оливкової олії першого віджиму може значно знизити кров'яний артеріальний тиск.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти