StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як перестати гризти нігті назавжди: 6 дієвих способів

27 грудня 2020, 07:43
Тримайте нігті коротко підстриженими, щоб у вас було менше задирок.
Зимовий манікюр на короткі нігті 2020
Тримайте нігті коротко підстриженими , щоб у вас було менше задирок / Instagram

Люди кусають нігті з багатьох причин і можуть не усвідомлювати, що роблять це. Незважаючи на гадану нешкідливість звички гризти нігті, вона може мати наслідки для здоров'я, включаючи бактеріальні інфекції і деформацію нігтів.

Ось шість способів перестати гризти нігті раз і назавжди.

1. Робіть Регулярний манікюр

Коли це відбувається за рахунок вашого красивого нового манікюру, кусання нігтів може стати менш привабливим. Крім того, хімічний смак лаку для нігтів може виступати стримуючим фактором.

Традиційний манікюр може зменшити бажання жувати, але нанесення гелю або накладних нігтів може ще більше зменшити кусання нігтів.

Важливо переробити манікюр незабаром після того, як попередній почав сколюватися, щоб продовжувати позбавлятися від цієї звички.

2. Нанесіть на нігті лак або засіб з гірким смаком

Нанесення жахливого або гіркого аромату на нігті також може запобігти укуси. Лак з гірким смаком широко доступний в більшості аптек для тих, хто хоче перестати гризти нігті.

Ви також можете приготувати власну "гірку аплікацію" вдома за допомогою таких інгредієнтів, як перець халапеньо або сіль. Наносячи ці кошти на нігті, змішайте їх з чим-небудь липким, наприклад, з медом, щоб вони залишалися на місці. Ви можете використовувати ватний тампон або маленьку пензлик, щоб нанести суміш.

3. Регулярно підстригайте нігті

"Тримайте нігті коротко обрізаними, щоб у вас було менше задирок, щоб гризти їх", - говорить Ган Енг Серн, доктор медицини, хірург Лор з Сінгапуру. "З цим трюком є велика ймовірність, що ви не захочете гризти нігті, якщо вам важко дотягнутися до них зубами".

Звичайно, ви все ще можете покусати пальці. Укуси таких коротких нігтів можуть викликати роздратування шкіри, кровотеча і неправильний ріст нігтів.

4. Спробуйте тренінг зі зміни звички

Ще один спосіб перестати гризти нігті-це тренування зі зміни звички, яка являє собою процес заміни нездорової звички іншим, більш здоровим заняттям. Як тільки ви позбудетеся від звички, більше немає необхідності продовжувати.

Є багато звичок, як короткострокових, так і довгострокових, які ви можете спробувати виконувати замість того, щоб кусати нігті. Коли ви відчуваєте бажання гризти нігті, фахівці рекомендують замість цього зробити одну з наступних дій:

  • Жуйте жувальну гумку:" це займе ваш рот і не дасть вам покусати пальці", - говорить Ган.
  • Пограйте з чим - небудь в руках, наприклад з кільцем або стрес-м'ячем.
  • Оберніть гумку навколо зап'ястя
  • Рухайтеся, якщо можете

"Коли ви починаєте гризти нігті, не ставитеся жорстко до себе-замість цього встаньте і займіться чимось іншим, щоб переключити свою увагу", - говорить Пол Грін, доктор філософії, психолог з Манхеттена.

5. Одягніть рукавички

За словами Сьюзан Бард, доктора медицини, дерматолога з Брукліна, накривайте нігті або ботворезамі, або рукавичками, щоб не кусати нігті. Якщо ви вирішите прибрати цей бар'єр, щоб гризти нігті, ви краще усвідомлюєте цю звичку і зупиніться.

Однак в теплу погоду рукавички можуть бути пітними і незручними. Вони також можуть ускладнити використання електроніки сенсорного екрану або інших дій, що вимагають точного руху руки.

6. Знайдіть свої тригери

Хоча ви можете не усвідомлювати, що кусаєте нігті, постарайтеся щосили усвідомлювати, коли це відбувається.

"Якщо ви нервуєте або просто нудьгуєте, знання того, коли і чому, допоможе вам краще зрозуміти проблему, дозволяючи знайти рішення, яке може змінити реакцію вашого організму на виявлені причини", - говорить Ган.

Грін погоджується, пропонуючи вам створити фізичну запис для консультації. "Відстежуйте, коли ви це робите. Ведіть журнал на телефоні або на папері, коли ви кусаєте нігті", - говорить він. "Зверніть увагу на те, що ви робили в той час і де ви були. Це дозволить вам краще усвідомити свою звичку, а також допоможе виробити стратегію".

За словами Гана і Гріна, деякі загальні тригери гризіння нігтів включають:

  • Довгі нігті
  • Відсутність лаку для нігтів
  • Нервово-індукуючі ситуації
  • Нудьга

Чому люди гризуть нігті?

Вважається, що від 20% до 30% населення в цілому хронічно гризуть нігті. Після 10 років ця звичка частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок. Хоча точна причина, по якій люди кусають нігті, неясна, деякі фактори збільшують ймовірність цього:

Генетика. Якщо ваші батьки гризуть нігті або колись гризли нігті, у вас більше шансів зробити це.

Занепокоєння. Люди з більшою ймовірністю гризуть нігті, щоб впоратися з ситуацією, якщо вони стурбовані або знаходяться в стресі.

Нудьга.

Якщо ви вважаєте, що згризання нігтів є результатом глибокої проблеми психічного здоров'я, наприклад, занепокоєння, зверніться до фахівця з психічного здоров'я.

Чому варто перестати гризти нігті

За словами Барда, до негативних наслідків гризіння нігтів відносяться:

  • Передача інфекцій між ротом і руками-особливо якщо у вас брудні руки
  • Кровотеча
  • Створення розрізів, що дозволяють бактеріям і вірусам проникати в шкіру
  • Постійна деформація нігтя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти