StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Експерт розповів, скільки можна зберігати варені яйця

2 травня 2021, 12:16
Варені яйця без холодильника зберігати довго не можна. Експерт назвав терміни зберігання варених яєць у холодильнику та без нього.
яйце
Експерт розповів, скільки можна зберігати варені яйця / instagram.com/fedorova_mayya

Традиційно на свято Великодня, яке цього року відзначається 2 травня, українці варять яйця і фарбують їх. Але без холодильника варені яйця не можна зберігати тривалий час. Як заявила декан факультету харчових технологій НУБіП України, професор Лариса Баль-Прилипко, варені яйця за кімнатної температури мають зберігатися не більш як 12 годин.

"Якщо ми викладаємо варені яйця на стіл, це температура + 20...+ 25 градусів, тому не більш як 10-12 годин. Краще зберігати в холодильнику і на стіл викладати - тоді у вас є 5-7 днів", - сказала професор в ефірі телеканалу Україна 24.

Баль-Прилипко також розповіла, скільки можна зберігати сирі яйця.

"Треба знати, що є дієтичні - їх треба з'їсти за 7 діб, є столові яйця - їх можна з'їсти за 25-28 діб за кімнатної температури. А в погребі або холодильнику охолоджені яйця зберігаються 2-3 місяці", - зазначила експерт.

Яйця користь і шкода - про що йшлося раніше:

  • Лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Михайло Гінзбург назвав найбільш шкідливий варіант вживання яєць. За його словами, будь-яка ковбаса, обсмажена разом з яйцями, не додає цій страві користі, а навпаки – робить її шкідливою.
  • У США науковці прийшли до висновку, що безпечною нормою для людини є два яйця на тиждень. Підвищення норми може привести до підвищення рівня холестерину в крові, що загрожує проблемами в роботі серцево-судинної системи.
  • Низка недавніх досліджень підтвердили, що вживання яєць як частини здорового харчування не збільшує ризик серцевих захворювань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти