StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

До кінця 2022 року за програмою "Здорова Україна" побудують 10 тисяч спортмайданчиків у дворах

29 вересня 2021, 15:12
За статистикою, 73% громадян України не займаються фізичними вправами через відсутність доступної сучасної й безкоштовної спортивної інфраструктури.
До кінця 2022 року за програмою 'Здорова Україна' побудують 10 тисяч спортмайданчиків у дворах

У межах програми президента Володимира Зеленського "Здорова Україна" розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі. До кінця 2022 року таких майданчиків планується встановити 10 тисяч.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

До кінця 2022 року за програмою 'Здорова Україна' побудують 10 тисяч спортмайданчиків у дворах

"Ця програма Президента орієнтована на всі вікові категорії та групи населення. Ми хочемо, щоб якомога більше наших громадян були залучені до регулярних занять спортом. Щоб зміцнювалося здоров’я українців та знижувалися показники захворювань, що виникають через недостатню фізичну активність. Щоб покращувалися якість та тривалість життя наших людей", — зазначив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

відео дня

Кирило Тимошенко зауважив, що, за статистикою, 73% громадян України не займаються фізичними вправами через відсутність доступної сучасної й безкоштовної спортивної інфраструктури. Середня тривалість життя українців становить 63 роки у чоловіків і 73 роки у жінок, і за цими показниками Україна посідає 115-те місце у світі.

У межах програми Президента Володимира Зеленського "Здорова Україна" для популяризації здорового способу життя серед українців відкриваються також активні парки. У різних куточках України вже відкрито близько 100 таких парків, а до кінця року з’явиться ще близько 600. Кожен активний парк оснащений QR-кодами, які дозволяють провести тренування будь-якої складності з власним тренером, серед яких зірки естради, кінематографу, професійні спортсмени та навіть Президент України.

Нагадаємо, нещодавно Президент Володимир Зеленський разом з головою Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом відкрив урбан-парк на ВНДГ у Києві. У 2023 році урбан-парки мають відкритись майже в усіх обласних центрах та кількох крупних містах України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти