StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим зайнятий мозок, коли людина спить - відповідь вчених

22 липня 2021, 23:18
Вчені ретельно вивчали сортування інформації, яка була отримана протягом доби, від людей, чий мозок довго перебував у фазі дуже глибокого сну.
Мозок
Чим зайнятий мозок, коли людина спить / ua.depositphotos.com/

Під час глибокої фази сну мозок оцінює і відбирає спогади - відбувається сортування інформації, отриманої протягом дня. Про це повідомляє портал Nature Communications.

Особливо мозок приділяє увагу подіям, які пов'язані з перемогою або отриманням нагороди. Такий секрет мозку розгадали вчені з Женевського університету в Швейцарії. Вони зуміли це дізнатися завдяки функціональної магнітно-резонансної томографії (МРТ) і електроенцефалографії (ЕЕГ). Наприклад, вчені стверджують, що сортування інформації, яка була отримана протягом дня, відбувається під час фази глибокого сну.

Під час дослідження вчені запропонували групі людей зіграти в дві гри: в одній потрібно було вийти з лабіринту, у другій - вгадувати людей. У цей час активність мозку учасників сканували за допомогою магнітно-резонансної томографії. Такі ігри вибрали тому, що вони активують різні ділянки мозку і їх легше розрізнити на МРТ-знімках. Виявилося, що при глибокій фазі сну моделі активації мозку схожі на ті, які записували під час ігор.

читайте такожВчені знайшли раптовий спосіб захистити мозок від старіння

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти