StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Всі симптоми кровожерливої уханьської зарази і коли бігти до лікаря

31 березня 2020, 18:05
За даними ВООЗ, найбільш поширеними симптомами Covid-19 є підвищення температури, втома і сухий кашель.
Молекула коронавіруса
Названі всі симптоми коронавірусу / Pixabay

Кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції у всьому світі перевищила 800 000, більше 38 000 людей померли. Це світова статистика станом на 31 березня, яка у одних викликає паніку, інших перетворила в невротиків, які невпинно читають новини і малюють в думках жахливі сценарії свого життя, а треті після кожного чхання біжать до лікаря.

А є ті, хто боїться, і за наявності красномовних симптомів коронавірусу сидить удома до останнього, і потрапляє в лікарню у важкому стані.

Де ж "золота середина" між панікою і реальною турботою про своє здоров'я? Коли потрібно дзвонити лікарю?

Всі симптоми коронавірусу

За даними ВООЗ, найбільш поширеними симптомами Covid-19 є підвищення температури, втома і сухий кашель. Деякі пацієнти можуть також мати нежить, біль у горлі, закладеність носа та діарею. Деякі люди повідомляють про втрату почуття смаку та/або аромату.

Важливо: близько 80% людей, які захворіли на Covid-19, відчувають легке захворювання - приблизно таке ж, як звичайна застуда, - і видужують без будь-якого спеціального лікування.

За словами ВООЗ, кожна шоста людина серйозно захворіє. Літні люди і люди з основними медичними проблемами, такими як високий кров'яний тиск, проблеми з серцем або діабет, або хронічними респіраторними захворюваннями, піддаються більшому ризику серйозних ускладнень від Covid-19.

У Великобританії Національна служба охорони здоров'я (NHS) визначила конкретні симптоми, на які слід звернути увагу:

  • висока температура
  • новий безперервний кашель — це означає, що ви почали кашляти постійно

Оскільки це вірусна пневмонія, антибіотики марні. Противірусні препарати, які ми маємо проти грипу, не будуть працювати, і в даний час немає вакцини. Відновлення залежить від сили імунної системи.

Коли звертатися до лікаря?

За словами британських медиків, якщо ви виявили у себе симптоми, то повинні залишатися вдома не менше 7 днів. Якщо ви живете з іншими людьми, вони повинні залишатися удома не менше 14 днів, щоб уникнути поширення інфекції за межі будинку. Це відноситься до всіх, незалежно від того, чи подорожували вони за кордон.

Якщо вам стане гірше або ваші симптоми будуть тривати довше семи днів, вам слід звернутися до лікаря, пише CNN.

читайте такожНосити або не носити – у ВООЗ поставили товсту крапку в питанні носіння масокНагадаємо, раніше повідомлялося, вчені прийшли до висновку, що від коронавірусу помирає менше людей, ніж розраховувалося раніше, але все ж більше, ніж помирає від грипу.

Дослідження, опубліковане в медичному журналі The Lancet Infecious Diseases, показало, що близько 0,66% інфікованих вірусом помруть.

Зазначимо, більш ранні дослідження Lancet показували, що рівень смертності від коронавірусу становить 1,38%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти