StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як прибрати мішки під очима: 5 потужних засобів народної аптечки

28 січня 2022, 11:37оновлено 3 лютого 2022, 17:21
Ці п'ять помічників зможуть повернути сяючий погляд.
мішки під очима
Як прибрати мішки під очима в домашніх умовах / depositphotos.com/

Проблема набряклості нижньої повіки турбувати як жінок так і чоловіків. І ця проблема може не тільки бути косметичним дефектом, але і сигналізувати про неполадки в організмі. Як прибрати мішки під очима народними засобами, розібрався Главред.

Про те, які щоденні звички можуть "вкрасти" красу і молодість, читайте в матеріалі: Звички, які спотворюють обличчя: ви точно цим грішите.

Мішки під очима - причини

Виникнення набряків під очима, яке доставляє масу неприємностей, може бути викликано декількома факторами, серед яких:

відео дня
  • Вікові зміни – після 30 років шкірі навколо очей втрачає еластичність і це призводить до утворення набряків і сіточки зморшок - "гусячих лапок".
  • Недолік сну може провокувати набряклість нижніх повік і темних кіл під очима.
  • Стрес - постійні хвилювання, тривоги і хронічна втома провокують викид гормону кортизолу, який може затримувати рідину в організмі.
  • Шкідливі звички і захоплення солоними продуктами, які заважають нормальному виведенню солі з організму і затримують рідину.
  • Неправильно підібрана косметика - організм може реагувати на невідповідні засоби догляду алергічними проявами, одне з яких – припухлість повік.
  • Різні захворювання - ниркова недостатність, проблеми з серцем і захворювання печінки.

Як прибрати мішки під очима в домашніх умовах

Щоб неприємні припухлості і темні кола під очима вас не турбували, необхідно переглянути свій раціон харчування. Необхідно включити в щоденне меню продукти:

  • багаті вітаміном С - вони зміцнюють стінки судин і допомагають організму виробляти гіалуронову кислоту. Вона покращує тонус і еластичність шкіри і запобігає появі "очей панди" і набряків.
  • збагачені колагеном - авокадо, насіння льону, риба жирних сортів і морепродукти – джерела цінних Омега-3 кислот, які підсилюють вироблення і синтез колагену.
  • залізовмісні - м'ясо червоних сортів, птиця, морепродукти, макарони, шпинат, капуста, сухофрукти.

Також варто зменшити споживання солі, алкогольних напоїв і кофеїну.

читайте такожЯк звузити пори на обличчі: 5 продуктів - помічників, які є на кожній кухні

Як прибрати мішки під очима народними засобами

Холодний компрес - засіб, який знає, як прибрати мішки під очима вранці. Це екстрене засіб допоможе швидко зняти набряк в домашніх умовах без особливих зусиль. В якості імпровізованого компресу згодиться чайна ложка, мокрий шматок тканини або маленькі мішечки з овочів в морозилці.

Пакетики чорного чаю - у цьому напої міститься кофеїн, який звужує судини і виводить рідину. Для максимального ефекту прикладайте заварку на 5-10 хвилин.

читайте такожЯк прибрати жировик на обличчі в домашніх умовах і у косметолога

Компрес з картоплі - відварену в мундирі картоплю потрібно розрізати на половинки і прикласти до очей на 30 хвилин. Можна використовувати і натертий сиру картоплю - кашку потрібно тримати на очах протягом 20 хвилин.

Лимонний компрес з медом. Лимон - це джерело вітаміну С, в поєднанні з корисними властивостями меду допоможуть швидко повернути вашому погляду сяючий вигляд. Прикладіть ватяні диски, просочені лимонним соком з медом на закриті очі, і потримайте 10 хвилин. Можна повторювати цю процедуру щовечора.

Трав'яний відвар - заморозьте в кубики відвар ромашки, череди, шавлії або просто огіркову воду і щоранку акуратно протирайте ними повіки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти