StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Підбираємо правильний тональний крем: від пудри з борошна і крейди до мікрогранул і "другої шкіри"

29 грудня 2021, 10:33
Купуючи тюбик тонального крему, ми і не замислюємося про те, що це результат справжньої наукової роботи багатьох вчених.
тональний крем, макіяж
ілюстрація / depositphotos.com

Підбираємо правильний тональний крем: від пудри з борошна та крейди до мікрогранулів та "другої шкіри"

Купуючи тюбик тонального крему, ми й не замислюємося, що це результат справжньої наукової роботи багатьох вчених. І мета всіх досліджень - зробити його безпечним, комфортним, легким у використанні, тобто довести до досконалості та ефекту "другої шкіри". При цьому задовольнивши різні потреби та особливості...

Адже сотню років тому красуням доводилося вибирати між гарним макіяжем і здоровою шкірою... У складі тональних засобів були вапно і навіть свинець. На щастя, безпека давно увійшла до переліку обов'язкових умов виготовлення брендової декоративної косметики. Як же не загубитися у всьому різноманітті? Спробуємо розібратися.

відео дня

На що варто звернути увагу купуючи тональний крем?

  • На етикетці шукаємо позначки "Гіпоалергенний" або "Не містить алергенів", "Без парфумерних ароматів".
  • Кількість інгредієнтів не впливає на його якість.
  • Звертайте увагу на наявність УФ-фільтрів, зволожуючих речовин, вітамінів та мінералів. Вони наділяють тональний крем властивостями догляду.
  • Колір має значення. На упаковці колір (тон) маркується цифрою, назвою чи його поєднанням.
  • Якщо є напис make up matting, значить, тональний крем має ефект, що матує, і підходить для жирної та комбінованої шкіри. Про це свідчать написи "matifying/mattе", "оil-free", "oil-control".

Як підібрати "свій" тональний крем?

Головна характеристика тонального засобу – його відтінок. На жаль, немає єдиного стандарту відтінків. І маркування "світлий бежевий" або "1", "2", "3" у різних брендів може за фактом означати різні кольори. Тому перед покупкою засобу його бажано протестувати на своїй шкірі.

Мінус 10 років – легко

Ще один безперечний плюс тональної основи – її можливість "стерти з лиця" десяток років, а то й більше. І не тільки за рахунок правильно підібраної текстури та кольору.

Серед інноваційних розробок, які вже стали трендовими, тональні креми з антивіковим ефектом. Як правило, будь-який солідний косметичний бренд у лінійці тональних засобів має крем, який так і маркується: "35+". Наприклад, у колекції французького бренду Lambre – Classic make up 35+ . У його складі – гіалуронова кислота, UVB та UVA фільтри, а також силіконові мікрочастинки, які пристосовуються до міміки обличчя, тому тональна основа не скочується, а шкіра при цьому не закупорюється та може вільно дихати. До того ж тональний крем Lambre із ліфтинг-ефектом можна підібрати під різний відтінок шкіри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти