StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Антифейк-лікбез: як розпізнати підробку при купівлі онлайн

15 липня 2024, 10:00
151

Покупки онлайн – глобальний тренд, який не зупинити. Але, обираючи товари не в традиційному магазині, де їх можна взяти в руки, роздивитися та протестувати, а десь у віртуальному просторі, треба дотримуватись певних "правил безпеки". Адже розпізнати підробку по фото на сайті неможливо, так само як неможливо повернути сплачені за фейк гроші.

Одним із лідерів за кількістю підробок залишається люксова парфумерія
Одним із лідерів за кількістю підробок залишається люксова парфумерія / Фото: freepik

Навіть якщо ви вважаєте себе обережним і досвідченим покупцем, якого важко обдурити, розслаблятися не слід: інтернет-шахраї винаходять все нові прийоми та схеми збуту підробок під виглядом елітної продукції легендарних брендів на супервигідних умовах.

Одним із лідерів за кількістю підробок залишається люксова парфумерія. Тому ми зібрали кілька практичних порад від експертів, які допоможуть вам заздалегідь розпізнати шахраїв і не віддати гроші за парфум "від Дольче і Габбана", зроблений десь в Одесі.

відео дня

Не довіряйте рекламі, що обіцяє фантастично низькі ціни. Це традиційна порада, що залишається актуальною. "Фінальний розпродаж у зв’язку із закриттям магазину", "Знижки до -90% на всі аромати", "Ліквідація складу елітної парфумерії", "Три флакона за ціною одного" – такі "заманливі" пропозиції продовжують періодично з’являтися в стрічках соціальних мереж. Запам’ятайте раз і назавжди: це шахрайство! Не може флакон Dolce&Gabbana коштувати 349 чи навіть 799 гривень. Точніше, може, якщо з Dolce&Gabbana його пов’язує лише назва на флаконі. А в середині – загадкова рідина, яка під час лабораторного аналізу може виявитись чим завгодно, тільки не шедевром славетного бренду.

Антифейк-лікбез: як розпізнати підробку при купівлі онлайн
Реклама, де пропонують купити парфум Dolce&Gabbana The One for Men 110 мл за 349 грн / Фото: скрін з інтернету

Не купуйте парфуми на розлив. Ця пастка, в яку може потрапити недосвідчений покупець, часто використовується продавцями фейку. Продавці заявляють, що розлиті з "великих ємностей" аромати були закуплені безпосередньо у виробників відомих брендів. Втім, якщо озвучити такі заяви власникам цих брендів, вони будуть вкрай здивовані. Світові парфумерні бренди "розлив" не практикують, тож парфум на розлив – це не що інше, як підробка.

Купувати парфумерію на розпив також небезпечно. Останнім часом з’являється все більше Instagram-сторінок, де пропонують "гомеопатичні" дози парфумерії. Аргументація у продавців, до речі, досить переконлива: якщо не можеш собі дозволити дорогий флакон улюбленого парфуму на 100 мл, купуй "пробники" на 3 мл. А якщо мрієш мати цілу колекцію композицій "на всі випадки життя", замовляй декілька маленьких пляшечок різних ароматів.

Але перевірити, чи продають вам оригінал, чи правильно зберігався парфум і чи були дотримані санітарні норми під час розпиву, ніяк не вийде. Ви не можете бути впевнені в якості таких парфумів, тож ризикуєте отримати алергію або подразнення шкіри.

Антифейк-лікбез: як розпізнати підробку при купівлі онлайн
Бренди світового рівня "розлив по ліцензії" і "продаж на розпив" не практикують / Фото: freepik

Завжди перевіряйте сайт, на якому збираєтесь здійснити покупку. Куди веде реклама, яка обіцяла "Дольче і Габбана" за 349 гривень? Розпізнати сайт-фальшивку досить просто. Перевірте на якому домені зареєстрований цей сайт. Якщо це безоплатний домен на кшталт com.ua, kiev.ua, in.ua або домен-конструктор Tilda, WIX тощо – це конкретний сигнал замислитися. Також зверніть увагу на оформлення сайту, якість текстового та фото-контенту та наявність технічної підтримки. Якщо це односторінковий сайт-каталог, оформлення виглядає кустарно, зв'язатися з продавцем не вдається протягом декількох днів, можете бути впевнені, що нарвалися на шахраїв.

Обирайте тільки брендові онлайн-майданчики. У продовження сказаного вище: потрібно знати, що у кожного відомого бренду є авторизовані продавці – магазини і маркетплейси, які дійсно мають право реалізувати його продукцію. Наприклад, у сфері елітної парфумерії та косметики в Україні таким магазином є BROCARD.UA – онлайн-майданчик відомої мережі, до якої належать також і чисельні фізичні магазини, розташовані в усіх великих містах нашої країни. Цілком логічно, що онлайн-магазин, який володіє ліцензією на продаж парфумів кращих світових брендів, має забезпечити максимальну інформаційну підтримку своїм клієнтам. Тут ви побачите грамотні та вичерпані описи продуктів і зможете отримати компетентні відповіді на всі свої запитання: від чат-боту, якщо питання типове, або від професійного консультанту, якщо воно стосується індивідуального або специфічного запиту.

Антифейк-лікбез: як розпізнати підробку при купівлі онлайн
Реальна ціна Dolce&Gabbana The One for Men на сайті офіційного продавця — 4 649,30 грн зі знижкою за 100 мл / Фото: brocard.ua

До речі, на офіційних сайтах теж відбуваються розпродажі, і знижки можуть сягати 50-70%. І тут вам точно не продадуть підробку! Тому найбільш безпечний і розумний вибір – купувати парфумерію у відомих мережах, що вже давно завоювали довіру споживачів. Офлайн чи онлайн – вибір за вами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти