Чи чекає на Україну дефолт: у Слузі народу дали прогноз

9 листопада 2020, 11:28
Данило Гетманцев вважає, що 2021-й рік Україна пройде.
Дефолт, Україна, гривня
Якщо говорити великими категоріями, то дефолту не буде, зазначив Гетманцев / Фото dengi-info.com

У 2021 році Україна зможе уникнути дефолту, хоча це буде дуже важко.

Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради, депутат від Слуги народу Данило Гетманцев, передає Україна 24.

"Якщо говорити великими категоріями, то дефолту не буде. Я переконаний, що наступний рік ми пройдемо", – так прокоментував Гетманцев переговори з Міжнародним валютним фондом.

відео дня

"Нам буде дуже важко, і я б не розглядав такі сценарії, а покладався на команду наших переговірників, міністр фінансів займається цими питаннями, і очікував би позитивних сигналів – приїзд місії або другий транш за програмою stand by", – зазначив нардеп.

Гетманцев підкреслив, що Україна налаштована на співпрацю і більшість вимог МВФ відповідають інтересам країни.

"Ми готові виконувати ці вимоги і багато чого ще, щоби вибудувати цивілізовану економіку, а це збігається з позицією МВФ", - додав він.

Співпраця України і МВФ - про що повідомлялося раніше:

  • 8 листопада стало відомо, що голова Національного банку України Кирило Шевченко відбув з робочим візитом до Вашингтона. Там він планує обговорити стан і перспективи співпраці України з міжнародними партнерами.
  • 2 листопада президент Володимир Зеленський повідомив про те, що місія МВФ не приїде в Україну через скандальне рішення КСУ про скасування е-декларування.
  • У вівторок, 27 жовтня, Конституційний суд виніс вердикт про неконституційність статті 366-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність для державних службовців за внесення неправдивих відомостей до електронної декларації.
  • Суд зобов'язав Національне агентство з протидії корупції (НАЗК) закрити доступ до електронних декларацій.
  • Президент Володимир Зеленський 29 жовтня скликав термінове засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про відновлення роботи НАЗК і антикорупційного законодавства в цілому.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти