Влада пообіцяла, що ціна на цукор в Україні кардинально зміниться

9 квітня 2021, 00:27
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства країни має намір вирішити питання з імпортом дешевшої продукції.
На цукор ціна може впасти
На цукор ціна може впасти - Мінекономіки / 1zoom.ru

В Україні найближчим часом може істотно подешевшати цукор. Для цього Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства країни має намір вирішити питання з імпортом дешевшої продукції.

"Собівартість цукру з імпортної цукрової сировини становить близько 20 грн за кілограм. Відповідно, після здійснення імпорту найближчими тижнями цінова ситуація вирівняється, і цукор стане доступнішим для українців", - цитує прес-служба відомства слова заступника міністра Тараса Висоцького.

Також Рада розглядає можливість тимчасово обнулити імпортні мита на ввезення білого цукру в Україну, щоб наситити внутрішній ринок цим товаром.

У міністерстві підрахували, що Україна з вересня минулого року по серпень нинішнього року потребує 1,2 млн тонн – однак виробництво цукру в цьому сезоні впало до 1,1 млн тонн, констатували чиновники. У зв'язку з цим обсяг майбутнього імпорту цукру оцінили в 110 тис.тонн.

Ціни в Україні: новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти