Експерт спрогнозував, які продукти в Україні сильно подорожчають

4 квітня 2021, 16:11
Як сказав економічний експерт Олександр Хмелевський є відразу кілька факторів, які вплинуть на подорожчання продуктів для українців.
Продукт
Експерт спрогнозував, які продукти в Україні сильно подорожчають / УНІАН

В Україні в нинішньому році, з великою ймовірністю, зростуть ціни на продукти. Як сказав економічний експерт Олександр Хмелевський у коментарі РБК-Україна, в першу чергу подорожчають борошно, крупи, макаронні вироби, цукор, курячі яйця, масла.

Експерт очікує, що протягом 2021 року ціни на продовольство можуть зрости в середньому на 50%. "Особливо помітно зростуть ціни на борошно, крупи, макаронні вироби, цукру, яєць, олії. У цих групах товарів за підсумками 2021 року зростання цін може досягти 100% і вище. Уряд вже ввів регулювання цін на соціально значущі продукти, але навряд чи таке регулювання принесе бажаний результат", - заявив фахівець.

При цьому, каже Хмелевський, вартість продуктів може частково стабілізуватися в травні. Продукти харчування можуть завмерти в цінах на початку нового сезону овочів і фруктів. Однак деякі позиції будуть рости до осені.

"Очікується, що в травні стабілізуються ціни на яйця, молоко і м'ясо. Також у травні різко знизяться ціни на фрукти та овочі минулого врожаю, їх потрібно буде швидко реалізовувати. Проте ціни на борошно, крупи, масло, цукор будуть рости до нового врожаю. Однак, і восени вони, хоч і трохи знизяться, вони будуть значно вище рівня 2020 року", - сказав експерт.

Серед причин подорожчання Хмелевський назвав погодні умови, інфляцію, подорожчання сировини та пандемію COVID-19.

читайте такожЦіни на продукти в Україні рекордно злетять

Ціни на продукти - про що раніше повідомлялося:

  • В Україні з початку 2021 року підвищилися ціни на продукти харчування. Зокрема, зросла вартість борошна, курячих яєць, соняшникової олії, м'яса і круп. Наступне подорожчання експерти прогнозують навесні-очікується, що подорожчають Зернові, м'ясо, овочі та фрукти.
  • Раніше Олексій Дорошенко спрогнозував, що в Україні найближчими місяцями зростатиме ціна на чорний хліб.
  • Держстат оприлюднив дані середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні. Найбільше підскочили в ціні яблука - вони подорожчали в два рази з початку року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти