В Україні різко злетять ціни на гречку

14 березня 2021, 16:57
Гречка на прилавках українських магазинів найближчим часом може подорожчати на 2-3 гривні.
Гречка
Ціни на гречку в Україні / pixabay

В Україні значно скорочуються запаси гречки, і зростання цін на популярний продукт українців неминучий.

Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то крупи на складах стало менше на чверть. У порівнянні з 2020 роком різниця становить 40%. Станом на 1 січня 2021 року на підприємствах зберігається майже 14 тонн зернових — це трирічний мінімум.

У супермаркетах і магазинах за кілограм гречки в середньому просять 50 гривень. До слова, минулого року вартість була меншою і становила 30 гривень.

При цьому аналітики підкреслюють, що дефіцит гречки пов'язаний з підвищеним попитом на товар протягом минулого року. Зокрема, через пандемію коронавірусу.

Як каже гендиректор Українського клубу аграрного бізнесу Роман Сластьон, гречка на прилавках українських магазинів найближчим часом може подорожчати на 2-3 гривні. При цьому подешевшання можна очікувати вже після нового врожаю.

читайте такожСтратегічні продукти для українців подорожчають-оцінка експерта

"Не виключено певне подорожчання, на 2-3 гривні на кілограмі, яке, швидше за все, відіграється після нового врожаю. До нового врожаю, тобто до кінця літа, у нас немає ніяких причин для того, щоб ціна істотно знижувалася, тому що внутрішні запаси низькі. З приходом нового врожаю цілком можливо, що ціни на гречку стабілізуються і знизяться до рівня приблизно 30 грн за кілограм. Це можливо, якщо ми збільшимо наше виробництво, або, якщо не збільшимо наше виробництво, то швидше за все сусідні держави матимуть стимул для того, щоб імпортувати гречку в Україну", - сказав Сластьон, передає Україна 24.

Ціни на продукти - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти