В Україні ціни на хліб можуть злетіти на чверть

23 вересня 2021, 11:22
Вартість хліба до кінця 2021 року може зрости від 5 до 25%. Дві ключові причини подорожчання - зростання цін на сировину та борошно і подорожчання енергоносіїв.
хліб
Хліб в Україні подорожчає / УНІАН

На українців чекає подорожчання хліба. До кінця 2021 року ціни на хліб можуть зрости від 5 до 25%, повідомив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

За словами експерта, хліб і хлібобулочні вироби в Україні подорожчають з кількох причин, передає ГолосUA.

"Зокрема, через подорожчання сировини і борошна та зростання цін на енергоносії, які займають значну частину у виробництві борошна та у виробництві хлібобулочних виробів. Таким чином, відбудеться підвищення загальної собівартості хлібобулочних виробів. Внаслідок цього виробники і продавці будуть змушені піднімати ціни кінцевим споживачам",- сказав Новак.

За різними оцінками, подорожчання хліба і хлібобулочних виробів до кінця року може скласти від 5 до 25%.

Зазначимо, цього року зібрали рекордний урожай ранніх зернових за всю історію України. Жнива ще триваєють, тому прогноз на весь урожай - понад 70 мільйонів тонн.

Як повідомляв Главред, раніше експерти прогнозували, що в Україні продовжить дорожчати хліб - вартість продукту буде збільшуватися приблизно на 1,5% на місяць. Також в країні зростуть ціни на цукор. Подорожчає також соняшникова олія та курячі яйця.

Тим часом в Україні за останній місяць зафіксовано зниження вартості деяких соціальних продуктів. Мінагрополітики повідомило, що в країні спостерігається зниження цін на овочі борщового набору, деякі крупи та цукор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти