У Пенсійному фонді розповіли, як перераховують пенсії мільйонам українців

8 травня 2023, 12:41
Як каже керівник ПФУ Євген Капінус, якихось серйозних змін формула перерахунку пенсія за вислугу років останнім часом не зазнала.
Пенсіонери, гроші
Пенсіонери та гроші / колаж фото УНІАН

Перерахунки пенсій дуже поширеного формату ‒ за вислугу років ‒ виробляються за загальними певними правилами. Про це заявив в інтерв'ю порталу ТСН голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус.

"Що стосується перерахунків пенсій за вислугу років, то вони проводяться і сьогодні за загальними певними правилами. Максимальний розмір пенсії за вислугу років незалежно від закону, згідно з яким призначається така пенсія, не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність. В даний час максимальний розмір пенсії становить 20 930 гривень", ‒ сказав він.

Як каже Капінус, якихось серйозних змін формула перерахунку пенсія за вислугу років останнім часом не зазнала.

"Пенсії за вислугу років встановлюються окремим категоріям громадян, зайнятим на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності або придатності. Умови призначення і тривалість спеціального стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за вислугу років, залежить від професій/посад, на яких працювала людина, і закону, згідно з яким призначається така пенсія", ‒ підсумував він.

Дивіться відео про те, звідки в Україні планують брати гроші на додаткові виплати військовим:

Пенсії в Україні

Нагадаємо, раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше тодішній міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти