Новий транш від МВФ: Шмигаль назвав терміни і умову отримання

20 грудня 2020, 05:48
Влада виконала всі свої зобов'язання щодо соціальних виплат у 2020 році, стверджує Денис Шмигаль.
МВФ
Україна отримає новий транш від МВФ на початку 2021 року - Шмигаль / Reuters

На початку 2021 року Міжнародний валютний фонд повинен виділити Україні новий грошовий транш. Місія фонду в період з 21 по 23 грудня також має намір почати процес перегляду угоди в рамках програми stand-by.

Про це заявив прем'єрміністр Денис Шмигаль в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера, коментуючи питання подальшого продовження співпраці України з міжнародним фінансовим донором.

"Президент Володимир Зеленський спільно з МВФ одночасно вийшли з повідомленням, про те, що з початку наступного тижня Україна отримає місію МВФ, тобто ми будемо мати транш МВФ, він буде вже на початку наступного року", - сказав глава уряду.

При цьому він додав, що Україна завершує 2020 рік з виконанням всіх своїх соціальних зобов'язань по виплатах українським громадянам, серед яких і шахтарі.читайте такожДві проблеми, які чекають Україну без траншу МВФ

Україна-МВФ новини

  • У Офісі президента України Володимира Зеленського 16 жовтня заявляли, що Київ розраховує на отримання нового траншу від МВФ наприкінці 2020 – початку 2021 року. У Фонді, у свою чергу, чекали від України виконання низки умов.
  • У МВФ піддали критиці вердикт КСУ щодо скасування електронного декларування і запевнили, що боротьба з корупцією в Україні – невід'ємний елемент співпраці Фонду та Києва.
  • Президент Володимир Зеленський 2 січня підтвердив інформацію про те, що представники МВФ не збираються з візитом до України через скандальне рішення КСУ щодо е-декларацій.
  • У Міністерстві фінансів 26 листопада заявили, що перемовини з Міжнародним валютним фондом, в рамках яких Київ презентував Фонду проект бюджету на майбутній рік, завершилися успішно. Внаслідок цього МВФ надає можливість перегляду програми співпраці stand-by і має намір продовжити процес надання нового кредиту Україні.
  • 4 грудня Рада прийняла закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування доходів політиків і чиновників в Україні. Однак санкція закону передбачає не позбавлення волі, як було до резонансного вердикту КСУ, а її обмеження та громадські роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти