Паливна криза: у Кабміні назвали нову ціну на бензин і дизель

10 травня 2022, 12:22
Напрацьовуються технічні можливості для збільшення перевалки необхідних обсягів, каже Юлія Свириденко.
АЗС, бензин, паливо
В Україні прогнозують зростання цін на АЗС / УНІАН

Представники урядів України та Польщі, логістичні підприємства та компанії, що керують паливною інфраструктурою, напрацювали практичні рішення щодо подолання кризи, що склалася на паливному ринку України, повідомило Мінекономіки в понеділок за підсумками участі 1-го віце-прем'єра – міністар економіки Юлії Свириденко в енергофорумі у Варшаві.

"Потенційна можливість включення в Польський ресурс нафтопродуктів з США, регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен (АРА), німецьких, скандинавських і балтійських нафтопереробних заводів. Доставлятиметься пальне комбінованими видами транспорту через Польщу", – назвала одне з них Свириденко.

Крім того напрацьовуються технічні можливості для збільшення перевалки необхідних обсягів, і вже є підтвердження однієї з провідних польських компаній PERN SA щодо додаткових потужностей.

Сторони також домовилися про синхронізацію графіків роботи АТ Укрзалізниця та польської PKP, які тепер в оперативному режимі зможуть оперативно вирішувати проблемні питання.

За словами Свириденко, ці рішення дозволять вже найближчим часом доставляти паливні ресурси швидше, що призведе до зменшення черг на українських АЗС.

читайте такожЦіни на бензин і дизпаливо в Україні стрімко зростають: які цінники на АЗС

Нова ціна на бензин

Бензин повинен опуститися в ціні менш 40 гривень за літр, а дизель не повинен коштувати більше 43 гривень.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на інформацію, отриману в команді першого віце-прем'єра Юлії Свириденко.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні змінять формулу розрахунку граничної ціни на бензин. Це буде зроблено так, щоб АЗС знову стало вигідно продавати паливо. У той же час для заправок знизять ставку ПДВ з 20% до 7%.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти