В Україні можуть стрімко злетіти ціни на газ: експерти назвали терміни і пояснили причину

26 липня 2020, 01:50
Кабмін більше не буде контролювати ціну на блакитне паливо.
Газ, ціни
Ціна на газ для українців буде залежати від постачальника / УНІАН

Вже в серпні уряд припинить контроль над тарифами на газ, що позначиться на зміні ціни на блакитне паливо. У зв'язку з петурбаціями на ринку взимку газ може подорожчати з 3 до 10 гривень за кубометр.

Про це йдеться у матеріалі видання Obozrevatel.

Зокрема, директор Газопостачальної компанії Нафтогазу Максим Рабинович вважає, що вартість газу для населення буде відрізнятися. Все залежить від тарифів, які запропонує споживачам постачальник.

відео дня

"На першому етапі будуть місячні, річні тарифні плани", - сказав він на форумі Energy Club.читайте такожВ липні українцям підняли ціни на газ

Відзначається, що на світових енергетичних ринках діаметрально протилежним чином змінилася тенденція: раніше газ дешевшав, відтепер він дорожчає. Середня ціна за кубічний метр – приблизно 3,3 грн. У результаті цього Нафтогаз збільшив тариф на 7%.

За словами директора компанії ЄГАЗ Артема Компана, споживачі вже взимку можуть зіткнутися з суттєвим підвищенням ціни на газ.

"Що отримає споживач? Ринок і маленька ціна – поняття несумісні. Наразі ціна 2,7-4,1 тис. за тисячу кубометрів, а взимку вона може бути 10 тис. Цей ринок", – стверджує експерт.читайте такожВ Україні з 1 липня зросли платіжки за газ: стало відомо, хто заплатить більше

Раніше "Нафтогаз" підняв ціну на газ для населення на 7%. Підвищення тарифів енергокомпанія пов'язує із зростанням цін на блакитне паливо на світових ринках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти