Трамп завдав нищівного удару по Китаю: стало відомо про мільярдні втрати через TikTok і WeChat

8 серпня 2020, 05:54
У Китаї суттєво знизилася вартість акцій технологічних гігантів.
Дональд Трамп
Найбільші китайські корпорації втратили 75 мільярдів доларів через указ Трампа / GettyImages

Указ президента США Дональда Трампа про введення санкцій проти китайської компанії ByteDance, якій належить сервіс для перегляду і створення відео TikTok, обрушив акції технологічних гігантів КНР.

Про це повідомляє Financial Times.

Згідно з даними американських журналістів, рішення про санкції і фактичну заборону TikTok і WeChat на території Сполучених Штатів Америки призвело до того, що найбільші китайські компанії втратили близько 75 мільярдів доларів вартості своїх активів.

відео дня

Акції Tencent, бенефіціара WeChat, знизилися більш ніж на 10% на біржі у Гонконзі. Тільки до моменту закриття торгової сесії їм вдалося відвоювати половину фінансових витрат. читайте такожДілитися треба: Трамп зажадав від покупця TikTok грошей для казни США

Також впали акції Alibabа та JD.Com - показник їх втрат становить 3%. Індекс Hang Seng знизився на 1,6%.

Нагадаємо, Дональд Трамп підписав указ про введення санкцій проти китайської компанії ByteDance, дії якої, на думку Вашингтона, несуть загрозу національній безпеці США. Американським компаніям дали 45 днів на завершення угод з компаніями, що володіють сервісами TikTok та WeChat. Указ Трампа підписаний на тлі процесу перемовин щодо купівлі TikTok американським технологічним гігантом Microsoft.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти