Метро по 22 гривні: у КМДА розкрили плани щодо підвищення цін на проїзд

20 січня 2022, 18:56
У Києві зросли витрати на перевезення комунальних підприємств транспорту, підкреслили в КМДА.
Київ, метро
У КМДА розповіли про підвищення цін на проїзд / УНІАН

Рішення про перегляд вартості проїзду у громадському транспорті Києва буде прийнято відповідно до фінансових можливостей бюджету столиці.

Про це повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації на запит журналістів порталу Фокус.

На сьогоднішній день, як йдеться у відповіді на запит журналістів, економічно обґрунтований тариф у столичному метрополітені становить 22 гривні.

"З моменту підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня в липні 2018 року в економіці країни і столиці відбулися об'єктивні зміни, які, з урахуванням інших причин, призвели до збільшення витрат на перевезення комунальних підприємств транспорту. Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05.03.2020 № 399, тариф на разову поїздку в розмірі 8 гривень залишається незмінним", — йдеться в офіційній відповіді КМДА.

Підвищення тарифів на проїзд

У профільному департаменті також нагадали, що відповідно до проекту розпорядження, який був опублікований 16 листопада 2021 року, з 1 січня поточного року планувалося підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті:

  • 12 гривень - у разі оплати з використанням багатофункціональної електронної картки "Муніципальна карта" Карта киянина";
  • 20 гривень - без використання "карти киянина".

У документі також було сказано, що в разі підвищення тарифів проїзд пільгових категорій громадян залишався б безкоштовним.

"В даний час остаточне рішення щодо проекту розпорядження (про підвищення тарифів на проїзд в метрополітені. - Ред.) не прийнято", - додали у відомстві.

читайте такожПроїзд у громадському транспорті різко подорожчав: де українці платять найбільше

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України під час чергового засідання схвалив законопроект, який передбачає монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті та комунальні послуги.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти