Капітальні інвестиції "Метінвесту" за дев'ять місяців зросли на 79%

4 грудня 2021, 14:37
За три квартали поточного року виручка "Метінвесту" склала 13,6 мільярда доларів.
Метінвест
Капітальні інвестиції "Метінвесту" за дев'ять місяців зросли на 79% / metinvestholding.com

Компанія "Метінвест" за три квартали 2021 року наростила обсяг капітальних інвестицій на 79% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 822 мільйонів доларів.

Як йдеться у звіті за попередніми фінансовими результатами компанії за позначений період, інвестиції в стратегічні проєкти "Метінвесту" в січні-вересні збільшилися на 23%, а вкладення в проєкти підтримки - на 67%. Частки цих проєктів у загальному обсязі інвестицій компанії за дев'ять місяців 2021 року склали 23% і 63% відповідно.

У звітному періоді група "Метінвест" почала реалізацію чергового величезного проєкту з розширення виробничих потужностей – будівництва нового цеху для виробництва холоднокатаного прокату, оцинкованого і пофарбованого рулону на ММК ім. Ілліча. Згідно зі звітом компанії, вкладення в перший етап, завершення якого заплановано на кінець 2024 року, перевищать 800 мільйонів доларів.

відео дня

"Метінвест" також займається реалізацією проєкту з будівництва повітророзподільних установок на ММК ім. Ілліча. Компанія вже поставила майже 85% основного обладнання. Завершити проєкт планують у першому півріччі 2022 року.

Крім того, група "Метінвест" у серпні запустила новий тракт комплексу циклічно-потокової технології (ЦПТ) на Інгулецькому ГЗК, а у вересні – новий ЦПТ для транспортування гірської породи на Північному ГЗК. Вартість цих проєктів, які дозволять знизити експлуатаційні та капітальні витрати на видобуток залізної руди і допоможуть зберегти обсяги видобутку, очікується на рівні 50 мільйонів доларів на Інгулецькому ГЗК і 200 мільйонів доларів на Північному ГЗК.

Водночас компанія почала реалізовувати ініціативи щодо згущення відходів збагачення на Північному ГЗК.

Група продовжила будівництво нового блоку №11 на шахті нещодавно консолідованого шахтоуправління "Покровське" для підтримки обсягів виробництва. У підприємства Покровської вугільної групи за 7 місяців з моменту консолідації компанія вже вклала 99 мільйонів доларів капітальних інвестицій.

У звіті також йдеться про те, що "Метінвест" продовжує приділяти пріоритетну увагу екологічним питанням. У червні 2021 року ММК ім. Ілліча завершив реконструкцію газоочисних установок ливарного двору і бункерної естакади доменної печі №5 і приступив до реалізації аналогічного проєкту для доменної печі №4.

Ба більше: спостерігається прогрес в реалізації низки інших ініціатив, включаючи реконструкцію газоочисного обладнання кисневих конвертерів на МК "Азовсталь" і заміну газоочисних установок на випалювальній машині Lurgi 552-A на Північному ГЗК.

Довідка. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ та група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти