Експерт пояснив, кому сподіватися на комунальні субсидії

25 січня 2021, 23:03
За словами фахівця, ситуація з субсидіями в Україні в опалювальний сезон 2020/2021 буде дуже напруженою.
Монетизація субсидій
Експерт пояснив, чи варто всім українцям сподіватися на комунальні субсидії / УНІАН

Всім українцям не варто сподіватися на субсидії-компенсації за послуги ЖКГ за високими січневими тарифами. Про це в коментарі порталу КП в Україні заявив експерт і співзасновник Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

"Розраховувати на те, що субсидії отримають ті, хто їх раніше не отримував, не варто. Для того, щоб домогосподарство отримало субсидію, є певні критерії, яким потрібно відповідати – дохід всіх членів сім'ї, наявність певної площі нерухомості, транспортних засобів, чи були покупки до 50 тисяч гривень і багато іншого. Я не думаю, що умови видачі субсидій будуть переписувати через січневі платіжки. Тому, швидше за все мова йде про те, щоб субсидії отримували ті, хто їх і так отримує", ‒ заявив він.

Експерт переконаний, що навряд чи депутати Ради та міністри проявлять особливу спритність в питанні зниження тарифів на послуги ЖКГ для населення.

відео дня

"Мінфін, коли складав бюджет, то, швидше за все, вважав, що тарифи на комуналку будуть плюс-мінус такими ж як минулого року, - продовжує Дмитро Марунич. Тому на субсидії заклали близько 36 млрд грн. Але цих грошей може не вистачити, якщо тарифи будуть продовжувати рости. Правда, зараз вносити зміни до бюджету за цими статтями немає сенсу. До кінця опалювального сезону коштів, які закладені в бюджеті на субсидії вистачить. Проблеми можуть виникнути тільки ближче до кінця року, тоді й буде сенс підіймати питання внесення змін до бюджету щодо коштів на компенсацію субсидій", - заявив він.

читайте такожЗаради їхньої гідності: Вітренко пояснив, чому українцям не потрібні субсидії

Субсидії в Україні: новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти