Руслан Алієв

8 серпня 2023, 13:16оновлено 25 вересня 2023, 18:09
Алієв Руслан Абдулбасирович
Алієв Руслан Абдулбасирович

Алієв Руслан Абдулбасирович - український бізнесмен, фінансист і меценат.

Біографія

Руслан Абдулбасирович Алієв народився 26 вересня 1991 року в Дніпрі. Мати займалася вихованням дітей, а батько був військовим інженером, проте незабаром після переходу сина з молодшої школи в середню пішов у відставку, щоб заснувати власний бізнес.

Освіта

2007 р. - літня школа в Лондоні.

відео дня

2008 р. - вступив на факультет економіки Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Проходив навчання англійською мовою за спеціальністю "Міжнародна економіка".

2013 р. - отримав диплом магістра міжнародної економіки.

2017 р. - отримав вчений ступінь кандидата економічних наук, захистивши дисертацію в КНЕУ ім. Вадима Гетьмана.

2018 р. - отримав ступінь MBA (Master of Business Administration) в Міжнародному інституті менеджменту.

Кар'єр

Ще під час навчання в університеті почав їздити в інші країни на стажування та для ознайомлення з особливостями ведення бізнесу в різних куточках світу. Як підприємець займався наданням послуг у сфері IT в США, Китаї та ряді країн ЄС.

У 2010 році почав будувати кар'єру в Україні, влаштувавшись асистентом бухгалтера в будівельну компанію "АЛКОМ". Поступово піднімаючись по кар'єрних сходах, в 2016 році став фінансовим директором компанії.

У 2016 році почав викладати в Придніпровській академії будівництва та архітектури. До 2020 року читав лекції з економічних та фінансових дисциплін: "Міжнародні ринки", "Митне регулювання зовнішньоекономічних відносин" та іншим.

Паралельно з викладацькою діяльністю, розвивав власний бізнес у сферах IT та FinTech. У 2021 році всі напрямки були об'єднані під єдиним брендом – так з'явилася міжнародна IT-компанія "The 42", яка була сформована з декількох компаній в ОАЕ (Дубай), Великобританії, Болгарії та Естонії.

Компанія об'єднала в собі фахівців у сферах IT, FinTech і маркетингу.

Благодійність

Одночасно зі створенням компанії "The 42", заснував благодійний фонд" The 42 Foundation", який надає IT-підтримку іншим фондам і громадським організаціям.

З 24 лютого 2022 року "The 42 Foundation" також підтримує Збройні Сили України у боротьбі проти російських окупантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти