Мазепа Ігор Олександрович

4 грудня 2023, 16:08
Мазепа Ігор Олександрович

Український бізнесмен, інвестор, благодійник. Засновник та керівник інвестиційної компанії Concorde Capital.

Біографія

Народився 2 липня 1976 року в Києві. Навчався в Київському національному економічному університеті, отримавши дві вищі освіти з міжнародної економіки та права.

відео дня

Кар'єра

У 1997 році почав свою кар'єру як інвестиційний банкір у міжнародних інвестиційних компаніях.

У 2004 році заснував Concorde Capital, яку й досі очолює як генеральний директор.

З 2014 по 2016 рік входив у склад наглядової ради "Укрексімбанку".

Також є засновником "Української біржі" та був головою її біржової ради з 2008 по 2016 рік.

З листопада 2016 до серпня 2018 року був членом наглядової ради "Укрсоцбанку".

Бізнесова діяльність

Після створення Concorde Capital у 2004 році, Мазепа активно розвивав компанію як вагомого учасника фінансового ринку України. З того часу завдяки Concorde було залучено близько 4 млрд доларів інвестицій для українських компаній. Також Concorde одним з перших відкрив двері українським компаніям на міжнародні ринки капіталу, вивівши десятки локальних гравців на міжнародні фондові біржі. За роки діяльності компанія провела сотні угод M&A та реструктуризацій боргів.

Крім іншого, через Concorde Capital Мазепі належать інвестиції у різноманітні бізнес-проекти:

• Медична мережа "Добробут", в яку він інвестував майже $80 млн з 2014 року. Це найбільша медична мережа, що надає сучасні медичні послуги в Україні.

• MakeUp – найбільший інтернет-магазин косметики та засобів догляду за тілом, який активно розширює свою діяльність на зовнішні ринки, зокрема Європу та Америку.

• ПРАТ "Кривий Ріг Цемент" є одним із найбільших виробників цементу в Україні, куди Мазепа вклав гроші разом із партнерами.

• ТОВ "Центр "Сонячне Ремесло", що займається видобутком бурштину. Це одна з перших компаній, яка отримала легальну ліцензію на видобуток, і є однією з небагатьох, яка звертає увагу на екологію і проводить якісну рекультивацію територій після видобутку.

• Sela Energy, власник ліцензії на видобуток газу на Майницькому родовищі Львівської області, придбаної Мазепою та партнерами у 2021 році.

• Група компаній "Енергозбереження", спеціалізується на тепловій енергії та модульних котельнях.

• Проєкти ГУДЛАЙФ та SHELEST, розташовані у Вишгородському районі Київщини, що включають котеджне містечко преміум-категорії та заміський комплекс.

• У 2021 році Concorde Capital запустила аграрну онлайн-платформу KupiPai і надає юридичний і консалтинговий супровід для угод з купівлі-продажу земельних ділянок.

Нагороди та досягнення

Під керівництвом Мазепи, Concorde Capital отримала численні нагороди, включаючи лідерство у номінації "Найкращий інвестиційний банк в Україні" та визнання за кращі M&A угоди.

Громадська активність

Мазепа підтримує Сили оборони України, зокрема - через проект "Геройкар", який допомагає забезпечувати українських військових колісним транспортом.

Також він став одним з інвесторів створення фільму "Буча" на основі реальних подій у Київській області в перші тижні війни, що став важливим елементом протидії російській пропаганді.

Ігор Мазепа долучився і до проекту "Маніфест 42", що направлений на припинення тиску правоохоронців на бізнес в Україні. В рамках цього вже створено громадську організацію та напрацьовано законодавчі ініціативи, які передані до Офісу президента і нардепів.

Благодійність

Мазепа активно залучений у благодійність, підтримуючи розвиток спорту. Зокрема, підтримує збірну України з греблі та дитячо-юнацьку спортивну школу "Київ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти