Фесик Кирило Олександрович

3 жовтня 2023, 10:37
Фесик Кирило Олександрович
Фесик Кирило Олександрович

Фесик Кирило Олександрович (3 жовтня 1986 р.н. Київ) – голова Оболонської РДА КМДА, юрист, адвокат, управлінець.

Сфера діяльності:

Юриспруденція, адвокатура, держуправління, розвиток територій, місцева влада і місцеве самоврядування.

відео дня

Кар'єра:

У 2007 році закінчив юридичний факультет КНУ ім. Тараса Шевченка.

У 2009 році склав кваліфікаційний іспит адвоката і отримав свідоцтво на право ведення адвокатської діяльності.

З 2010 р. по 2014 р. займається приватною адвокатською практикою в якості засновника і директора ТОВ "Бюро адвоката Фесика".

У 2013-2020 р.р. продовжує будувати кар'єру успішного адвоката в якості співзасновника і керуючого партнера Адвокатського об'єднання "Mitrax". Входить до рейтингу ТОП-50 кращих юридичних компаній України. Виступає автором ряду публікацій у спеціалізованих юридичних виданнях. Член "Національної асоціації адвокатів України".

У 2017 році захистив кандидатську дисертацію в Інституті держави і права ім. В. Корецького НАН України на тему "Захист колективних прав та інтересів у порядку цивільного судочинства".

У 2019 році, під час парламентських виборів, представляє інтереси низки кандидатів у депутати від Партії "Слуга народу", протидіє фальсифікаціям голосування та порушенням виборчого законодавства.

18 травня 2020 року – розпорядженням Президента України № 324/2020-рп. Призначений на посаду голови Оболонської районної у м.Києві державної адміністрації.

У 2023 році з відзнакою закінчив Навчально-науковий інститут публічного управління та Державної служби ім. Тараса Шевченка за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

На посаді голови Оболонської РДА відзначився в якості ініціатора змін в системі звітності керівників служб району та місцевої влади перед громадськістю, підвищення якості шкільної освіти, благоустрою, підтримки соціальних і культурних установ.

З перших днів російського вторгнення в Україну брав активну участь в обороні, цивільному захисті населення, відновленні інфраструктури та забезпеченні правопорядку в м. Києві. Так, з ініціативи Кирила Фесика в Оболонському районі були створені добровольчі підрозділи сил безпеки і оборони, відремонтовані і своєчасно відкриті укриття, почали роботу цілодобові пункти допомоги біженцям і постраждалим від обстрілів, налагоджена екстрена евакуація жителів прилеглих населених пунктів Київської області.

За підтримки та безпосередньої участі Кирила Фесика, у перші дні війни на території Оболонського району було створено ДФТГ "Легіон Оболонь", до складу якого увійшли місцеві захисники-добровольці, які взяли на себе функції бойового чергування на блок-постах, патрулювання вулиць, охорони громадських установ та об'єктів критичної інфраструктури, протидії ворожим диверсійним групам та мародерам.

У період "блекаута" Кирило Фесик координував розгортання в Оболонському районі мережі "Пунктів незламності", а також забезпечення громадських установ генераторами, освітлювальними та обігрівальними приладами, продуктами і медикаментами. Всі екстрені служби Оболонського району були своєчасно забезпечені системами Starlink без використання бюджетних коштів, шляхом залучення спонсорської та благодійної допомоги. За підтримки РДА, Оболонський район став притулком для тисяч внутрішньо переміщених осіб зі східних і південних регіонів України.

В Оболонській РДА вперше в Києві було створено Раду з питань ВПО, до складу якої увійшли представники громад зруйнованих та окупованих населених пунктів, фондів допомоги та місцевої влади. Одним з рішень цього органу стала релокація Маріупольського ліцею, який переїхав до Києва після окупації і продовжує навчання понад 300 маріупольських школярів. Також на Оболоні був оперативно розгорнутий Штаб допомоги Херсонщині після підриву Каховської ГЕС, а район прийняв евакуйованих жителів Херсона та області.

На відміну від інших колег-керівників столичних РДА, Кирило Фесик не був помічений серед фігурантів скандалів, пов'язаних із завищенням цін і нецільовим використанням коштів на оснащення укриттів, необґрунтованими бюджетними витратами у військовий період, відсутністю відкритого доступу до притулків під час повітряних тривог тощо.

Допомога ВСУ:

За сприяння Кирила Фесика, неодноразово надавалася спонсорська матеріально-технічна допомога таким підрозділам ЗСУ як: 129 ОБрТрО, 134 ОбТрО, 244 ОБрТрО, 206 ОБрТрО, батальйону "Свобода" Національної гвардії України, 4-й бригаді швидкого реагування Національної гвардії України, Полку поліції особливого призначення "Київ", 3-й 3 ОШБр Сухопутних військ України, а також Оболонському РУ ГУ ДСНС України у м. Києві та іншим підрозділам, які брали участь в обороні Києва і продовжують захищати Україну.

Нагороди:

Нагорода Президента України "За оборону України";

Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройними силами України "За сприяння війську";

Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України "За заслуги перед Збройними Силами України";

Медаль Міністерства оборони України "За сприяння Збройним Силам України";

Відзнака Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України "За сприяння військовій розвідці України" ІІ ступеня;

Медаль "Хрест Сухопутних військ";

Медаль командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України "За вірну службу" ІІІ ступеня;

Нагрудний знак "Почесна відзнака Головного управління Служби безпеки України";

Нагрудний знак "Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в місті Києві"

Та ін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти