Argentem Creek Partners

3 липня 2024, 18:20
44
Argentem Creek Partners

Інформація про компанію Argentem Creek Partners

  1. Інвестиційна компанія Argentem Creek Partners (ACP) спеціалізується на ринках, що розвиваються.
  2. Фонд інвестує в особливі ситуації, надає приватні кредити, забезпечує фінансування у сфері торгівлі та знаходить індивідуальні рішення щодо капіталу.
  3. На сьогоднішній день це успішний міжнародний бізнес, що має штаб-квартири в Абу-Дабі (ОАЕ), Буенос-Айресі (Аргентина), Лондоні (Велика Британія), Міннеаполісі та Нью-Йорку (обидва – США).

Засновники та керівництво Argentem Creek Partners (ACP)

Компанія Argentem Creek Partners LP була заснована у 2015 році фінансистом Деніелом Чепменом, який на сьогоднішній день має понад 30 років досвіду ведення бізнесу та переговорів, і його колишньою командою з Black River Asset Management – дочірньої компанії американської продовольчої компанії Cargill, Inc. До цього він також працював у JP Morgan New York, свідчать дані з його профілю на платформі Linkedin.

Argentem Creek Partners

Нині Чепмен займає посаду генерального директора і співдиректора з інформаційних технологій в компанії Argentem Creek Partners. Базується в Нью-Йорку (США).

Партнерами-засновниками компанії також виступили Джейсон Голд (також обіймає посаду головного трейдера), Джон Паттон (очолює напрямки Європа, Азія, Близький Схід та Африка) та Естебан Чьяппе (очолює напрямок Латинська Америка).

відео дня

Президентом і співдиректором з інформаційних технологій в ACP є Маартен Терлоу, який доєднався до її команди у 2023 році. До цього він понад 25 років працював в одному з найбільших банків Нідердандів – ABN AMRO Bank. Зокрема, до недавнього часу він обіймав посаду регіонального головного виконавчого директора, відповідального за всю діяльність ABN AMRO у Північній та Південній Америці. Наразі Терлоу також базується в Нью-Йорку (США).

Акції компанії Argentem Creek Partners на 100% належать її працівникам, зазначається на офіційному сайті.

Місія команди Argentem Creek Partners

Команда ACP позиціонує себе як спеціалістів з ринків, що розвиваються, які прагнуть створити позитивний економічний вплив і довгострокову цінність для своїх інвесторів, компаній, у які вони інвестують, і спільнот, у яких вони працюють.

"Наша рішучість досягти максимальної віддачі від наших інвестицій є важливою складовою нашого успіху", – зазначають у компанії.

Сукупний досвід керівників фонду та розвинена регіональна мережа на місцях дозволяють ACP орієнтуватися в ризиках і докладати максимум зусиль для досягнення безпрограшних результатів для своїх інвесторів і партнерів.

Найбільші проекти та кооперації

Argentem Creek інвестує в проекти по всьому світу, найбільше зосереджуючись на країни Латинської Америки, Азії та Східної Європи.

На сьогоднішній день компанія вже інвестувала понад 2,5 мільярди доларів США в більш ніж 70 компаній, шо працюють в різноманітних галузях економіки, зокрема, на ринку природних ресурсів, в аграрному секторі та виробництві товарів як у легкій, так і важкій промисловості.

Інвестиції Argentem Creek Partners в Україну

Фактично з моменту свого заснування ACP активно працює з українськими приватними компаніями, в тому числі такими гігантами, як:

Агрохолдинг "Мрія".

Енергетична компанія ДТЕК.

Сталеливарна група компаній "Інтерпайп".

Транспортно-експедиторська компанія "Лемтранс".

Співпраця з Argentem Creek стала вкрай важливою для зазначених компаній, адже вона інвестувала в них в той час, коли перед ними стояли серйозні виклики на тлі анексії Росією Криму та вторгнення російських військ на Донбас у 2014 році.

Argentem Creek Partners

Зокрема, саме ACP врятувала аграрний холдинг "Мрія", який у 2014 році оголосив про дефолт. Тоді фонд викупив борги українського гіганта та допоміг з реорганізацією бізнесу, за чотири роки вивівши його на прибуткову діяльність з прозорим управлінням та дотриманням міжнародних стандартів. Завдяки цьому продовольчий холдинг зміг продовжити забезпечувати державний бюджет України необхідними фінансовими ресурсами.

Кейс Argentem Creek Partners, GNT Group, Olimpex Coupe International

У листопаді 2019 року Argentem Creek Partners надала кредит у розмірі 75 мільйонів доларів США компанії GNT Group, що переважно займається експортом аграрної продукції. Одним з видів забезпечення під час оформлення цього кредиту стали договори іпотеки/застави зернового терміналу "Олімпекс Купе Інтернейшнл" (Olimpex Coupe International) в Одеському морському торгівельному порту – основного активу GNT.

На момент укладання договору бенефіціарними власниками групи GNT були Сергій Гроза та Володимир Науменко. Наприкінці 2021 року, коли GNT мала виконати основне зобов'язання за цим кредитом, вона цього не зробила. Компанія Argentem Creek Partners звернулася до суду. У січні 2023 р. Високий суд Англії видав рішення про всесвітній арешт активів (WFO) GNT Group. Судові справи між Argentem Creek Partners та "Олімпекс Купе Інтернешнл" (GNT Group) тривають: ACP через суд намагається повернути виданий GNT Group кредит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти