Андрій Іванов – підприємництво, інвестиції та інновації

24 вересня 2021, 11:07
Андрій Іванов – підприємництво, інвестиції та інновації
Андрій Іванов

Український підприємець, власник інвесткомпанії Quarter Partners та інвестор венчурного фонду QPDigital Андрій Іванов займається бізнесом з 1991 року й у 2020 році його статки оцінювалися у $115 млн (за даними журналу "Новое время").

Главред публікує факти з офіційної біографії підприємця.

Освіта і кар’єра

відео дня

Андрій Іванов народився 5 квітня 1965 року у місті Магнітогорськ (Росія).

Закінчує у 1987 році вище військово-морське училище ім. Фрунзе у місті Ленінград (тепер Санкт-Петербург, Росія) за спеціальністю інженер-гідрометеоролог. В 1991 році починає займатися торгівлею, відкриває швейні фабрики та займається постачанням нафтопродуктів у Крим. У 1992 році продає бізнес та переїжджає в Санкт-Петербург, де знайомиться із Василем Хмельницьким, який невдовзі стане його бізнес-партнером на роки.

В 90-х займаються нафтовим та торговим бізнесом, а також банківською справою. У 1995 році Іванов і Хмельницький починають працювати із "Запоріжсталлю" та укладають угоду на 10 тис. тонн металопродукції для клієнта з Австрії.

"Київський" період

В 1998 році у Києві Іванов стає головою правління АБ Національні інвестиції. Також, разом з партнером Василем Хмельницьким інвестують у ВАТ "Запоріжсталь", скуповують гірничо-металургійні підприємства і починають роботу над вибудовуванням вертикально інтегрованого холдингу.

У 2000 році Андрій Іванов очолює наглядову раду ВАТ "Запоріжсталь". В той час світовий ринок починає змінюватися, тому у 2006 році підприємець продає акції групі Midland і групі "Індустріалбанк" на суму $405 млн.

Також у 2000 році Іванов і Хмельницький створюють інвестиційну групу, яка вклада у проекти в Києві близько $ 200 млн. В групу входять, зокрема, заводи "Росинка" та "Біофарма", проекти у сфері нерухомості.

У 2002 році партнери засновують ще одну компанію – UDP. Перший успішний девелоперський проєкт мав назву ТЦ "Городок" (2003). Далі були ЖК "Новопечерські Липки" (2004), "Паркове Місто" (2007), RiverStone (2010), ТРЦ Ocean Plaza (2012), яку, за різними оцінками, було продано за $ 270-350 млн, ЖК "Бульвар Фонтанів" (2013), Smart Plaza Polytech (2018), Smart Plaza Obolon (2019) та "Індустріальний парк Біла Церква" (2016).

Крім того, 2020 року UDP розпочала масштабний проект реновації території і приміщень столичного заводу "Арсенал".

Вже з 2009 року партнери стають інвесторами міжнародного аеропорту "Київ" ім. І. Сікорського.

З 2016 року працює нова компанія – UDP Renewables, яка займається відновлювальною енергетикою. На кінець 2020 року планові виробничі потужності становили понад 300 МВт.

Інвестиційний бізнес

Зараз Іванов володіє інвесткомпанією Quarter Partners, поточний обсяг інвестицій якої становить $520 млн. Компанія вкладає в розвиток ІТ проєктів, фармацевтики, нерухомості, інфраструктури в різних куточках світу. Протягом 5 років Іванов планує подвоїти капітал та збільшити обсяг активів в управлінні в 4 рази.

Наприкінці 2020 року відбулася реорганізація компанії у напрямку венчурних інвестицій, Quarter Partners стала співінвестором нового венчурного фонду QPDigital, який має цільовий обсяг інвестицій у $ 100 млн.

QPDigital спеціалізується на стартапах напрямків IT-logistics, Digital Healthcare, Game Dev, Blockchain і AI. Фонд підтримує низку проєктів, а саме: логістичну платформу WareTeka, онлайн-сервіс Doc.ua, медичний сервіс Raccoon Recovery, платформу хмарних рішень ABM Cloud, платформу оптимізації роботи Big Data - Datrics, платформу розпізнавання споживчих реакцій Watched, платформу для кіберспортсменів і стримерів Organization GG, українського розробника ракети-носія Promin Aerospace, платформу для інтеграції бізнес-сервісів між собою Onlizer.

Андрій Іванов одружений та має сім дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти