Андрій Довбенко – український юрист, адвокат, громадський діяч, блогер

28 грудня 2022, 16:41оновлено 31 жовтня 2023, 17:25
Андрій Довбенко – український юрист, адвокат, громадський діяч, блогер
Андрій Довбенко

Народився 6 грудня 1986 року у Калуші на Івано-Франківщині. У 21 рік закінчив юридичний факультет Києво-Могилянської академії.

У 2006 році отримав посаду юриста, а за три місяці - старшого юриста компанії PwC (одна з чотирьох найбільших міжнародних юридичних компаній).

У 2007 році Довбенка запросили на посаду старшого юриста в компанію Ernst & Young (юридична компанія, що також входить у міжнародну "велику четвірку"). Там молодий фахівець відповідав за юридичний супровід проектів юридичного консалтингу.

відео дня

У 2011 році Довбенко відкрив власну справу та позиціонував себе як незалежного юриста. У цей же час розпочинається співпраця з міжнародною компанією "Андреас Неоклеус і Ко" (Кіпр). Зібравши команду ефективних фахівців у різних галузях права та успішно ведучи справи, Довбенко заробив значний капітал та набув гарної репутації у професійних колах.

Через чотири роки, 2015-го, Довбенко став повноправним партнером "Андреас Неоклеус та Ко", зареєстрував та очолив офіс "Андреас Неоклеус та Ко. Україна". Через рік юрист стає керуючим партнером "Неоклеус та Довбенка".

У 2017 році Довбенко проводить ребрендинг та стає керуючим партнером фірми юридичної фірми Evris.

Загалом за рік компанія потрапила до Золотої ліги юридичних фірм України, стала переможцем "Юридичної премії 2018" у номінації "Юридична фірма - прорив року". А такі клієнти фірми Evris як EastOne Group, WOG, банк ПУМБ - мрія кожної юридичної компанії.

У 2018 році Довбенко стає партнером у клубі приватних інвесторів iClub. Проте вже наприкінці року Довбенко йде з iClub і створює власний венчурний фонд, пріоритетами якого є інвестування в ІТ-технології та блокчейн-стартапи.

Після створення власного венчурного фонду значно зросла його суспільна та публічна активність. Він бере участь у різноманітних експертних заходах із представниками держструктур, тісно співпрацює з громадськими інститутами та неурядовими організаціями. Разом із групою експертів висунув ініціативу створення громадської організації Фонд "Інвестиційна Україна". Веде авторські блоги у низці ЗМІ - Liga.net, Censor.net, LB.ua. Багато матеріалів публікує на теми альтернативної енергетики про технології open data. У першому випадку - використання сонячної енергетики дасть країні економію газу, - у другому - це очевидна економія фінансових коштів на державних тендерах, а також цільове використання держбюджету.

Також Довбенко відомий як провідний експерт з інвестицій та спеціаліст з аграрних проблем. Його регулярні публікації сприяють популяризації ідей модернізації банківського сектора, дерегуляції підприємництва, оптимізації судової практики, плідної співпраці бізнесу та держави. Особливо багато матеріалів присвячено земельній реформі.

Крім того, юрист та інвестор Довбенко є членом Правління Асоціації GR фахівців та лобістів.

На сьогоднішній день Довбенко є керуючим партнером інвестиційної компанії EVRIS Invest.

Evris є інвестиційною компанією, яка також надає повний спектр інвестиційно-банківських послуг, включаючи пошук угод, структурування капіталу, збір коштів і підтримку компаній.

Evris інвестує самостійно і спільно з партнерами. Команда має великий досвід роботи з різними інвестиційними стратегіями, починаючи з проблемних ситуацій і закінчуючи інвестиції в нові проекти та зростання капіталу. Увага акцентована в основному в таких секторах, як сільське господарство, логістика та інфраструктура, ІТ та ігри.

Інвестиційно-приватний режим оподаткування, розроблений для інвестиційних фондів, нещодавня лібералізація валютного контролю в Україні, а також триваючі ініціативи з деофшоризації роблять інвестиційний фонд в деяких випадках гнучким інструментом для зберігання активів, інвестування, фінансування та накопичення прибутку. Evris реєструє та управляє інвестиційними фондами в Україні, структурує внутрішні та зовнішні інвестори.

У Evris також є готові корпоративні інвестиційні фонди для продажу, і фірма пропонує сквозне управління компанією з управління активами.

Юридичний бутик Evris надає високоякісні ниші юридичні послуги з акцентом на інвестиції та дозволом спорів.

Evris застосовує гнучкий і проактивний підхід до вирішення питань. У співпраці з перевіреними зарубіжними партнерами Evris пропонує приватним клієнтам скористатися перевіреним часом юридичними інструментами, спеціально розробленими для цілей управління приватним капіталом. Evris допомагає клієнтам визначити та прийняти варіанти планування, щоб вони могли приймати важливі рішення, включаючи важливі особисті, ділові та податкові питання.

Періодично юрист підтримує різноманітні благодійні ініціативи своєї альма-матер Києво-Могилянської академії. Також підтримує програми Українського католицького університету.

Серед захоплень Довбенка – спорт, література та джаз. На джазових фестивалях він один із організаторів щорічних зустрічей закритого клубу інтелектуальних лідерів та впливових бізнесменів (NoblesFortuneClub). Учасники зустрічей обговорюють різноманітні актуальні теми.

Андрій Довбенко одружений другим шлюбом. Дружина – Анна Огренчук, судовий юрист, один із найкращих фахівців у господарських справах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти