Ліквідація Пригожина: Путін може готуватися до громадянської війни в РФ

24 серпня 2023, 15:03оновлено 24 серпня 2023, 17:27
Політичний експерт підкреслив, що поки не вірить, що Путіна починають підставляти.
Ліквідація Пригожина: Путін може готуватися до громадянської війни в РФ
Екперт розповів про смерть Пригожина / колаж: Главред, фото: росЗМІ, скріншот: відео

В інтервʼю Главреду політичний експерт та керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок розповів, чому так довго Путін вичікував, цілих два місяці, при чому, як стверджує Росавіція, Пригожин був у списку пасажирів.

"Перш за все треба подивитися, за якою траєкторією летів літак, і чому там могло спрацювати ППО. Але я не дуже вірю в цю версію. Однак є й зовсім конспірологічна версія, якої я б не відкидав. Вона полягає в тому, що інші служби Росії, які хотіли б замінити Шойгу та Герасимова, могли підставити Путіна збиттям літака Пригожина. Але тоді можлива заява, мовляв, не додивилися.

Експерт наголошує, що люди в Росії "зʼїли" знищення кількох бортів під час маршу Пригожина з російськими офіцерами всередині.

відео дня

"І я далекий від того, що росіяни так само не проковтнуть ту версію, яка наразі вигідна Путіну. Тим паче, що Путін, який виступав під час цього з нагоди 80-річчя Курської битви, демонструє цим свою байдужість", - додав Клочок.

Політичний експерт підкреслив, що поки не вірить, що Путіна починають підставляти. Скоріше, розпочнуться інші процеси, бо це сигнал тим, хто проти Путіна.

"Мовляв, якщо хтось виступає проти, то він буде знищений. І я сумніваюся, що такі люди заховаються і вичікуватимуть у системі Путіна. Швидше за все ні, бо таке зухвале знищення Пригожина може стати каталізатором процесів у РФ, до яких Путін готується. Невипадково я згадував про Росгвардію, яку він потужно озброював. Бо який у цьому сенс, якщо все під контролем?! А от броньована техніка свідчить, що Путін може готуватися до заворушень а-ля громадянської війни в РФ", - додав Валерій Клочок.

Хто такий Валерій Клочок

Валерій Клочок - громадський та політичний діяч, магістр державної служби.

З 2017 року активно займається політичною та економічною аналітикою.

З 2022 року – керівник Центру громадської аналітики "Вежа", голова благодійного фонду "Нова дорога".

З 2020 по 2022 рік співпрацював з незалежною неурядовою організацією Growford Institute (Think Tank), яка здійснює стратегічні глобальні дослідження у сфері економіки та фінансів, оцінює системні ризики та розробляє оптимальні моделі економічного розвитку для країн, регіонів і світу в цілому.

З 2016 по 2018 рік – голова центрального виконавчого комітету всеукраїнської партії.

З 2006 по 2016 рік – керівник прес-служби народного депутата, керівник прес-служби всеукраїнської партії.

З 2010 року – дотепер – засновник, директор приватного підприємства.

З 2005 по 2006 рік – головний консультант секретаріату депутатської фракції у Верховній Раді України ІV скликання.

2005 рік (з березня по жовтень) – начальник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю (прес-служба) Державної митної служби України, радник митної служби ІІІ рангу.

З 2004 по 2005 роки – прес-секретар депутатської групи у Верховній Раді України ІV скликання.

З 2003 по 2004 роки – інспектор відділу освіти районної державної адміністрації.

Смерть Пригожина: що відомо

Нагадаємо, що 23 серпня літак "Вагнера" впав біля складу зберігання ракетного і артилерійського озброєння РФ. Літак Пригожина збила російська ППО, місцеві жителі чули, що в небі пролунало два вибухи.

Джерела видання Financial Times заявили, що літак Пригожина збила російська ППО. Це збиття літака ватажка вагнерівців натякає, що до цього може бути причетний Путін.

Після смерті Пригожина "вагнерівці" формують колони для наступу на Москву. Найманці ЧВК "Вагнера" почали згортати частини таборів в Білорусі після того, як був збитий літак з Пригожиним.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти