"Заворушилася банка з павуками": в ГУР анонсували "загострення" в Кремлі

21 липня 2023, 15:50
1551
Затримання Гіркіна показує, що мешканці веж Кремля переходять в активну фазу внутрішнього протистояння, заявили в українській розвідці.
Игорь Гиркин, Кремль, Андрей Юсов
У ГУР анонсували "загострення" в Кремлі/ колаж: Главред, фото: скрін, УНІАН

Затримання колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) у країні-агресорці Росії показує, що уже почалося активне протистояння між вежами Кремля.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Він зазначив, що для України це хороші новини.

"Пушкін дописався, Гагарін долітався, а Гіркін договорився. Це хороші новини. Там банка з павуками продовжує активно рухатися. Ми можемо бажати успіхів усім учасникам процесу", – наголосив Юсов.

відео дня

Він додав, що раніше у Кремлі теж відбувалися подібні процеси, проте в основному вони протікали у прихованій формі. Проте після того, як власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин спробував здійснити військовий заколот, такі процеси почали все більше виходити назовні.

Також представник ГУР назвав ситуацію із затриманням Гіркіна парадоксальною, адже Пригожина, який вів колони вагнерівців на Москву і збивав російські літаки, ніхто не затримував. За словами Юсова, така особливість путінського режиму.

Юсов також додав, що питання полягає не у самому Гіркіні. За словами представник ГУР, колишній ватажок бойовиків не діяв, як самостійна особа.

"Значить мешканці веж Кремля переходять в активну фазу внутрішнього протистояння. І тут точно можна сказати, що далі буде", – зазначив Юсов.

Хто такий Андрій Юсов

Андрій Юсов – український громадський активіст та політичний діяч, аналітик, директор Школи відповідальної політики, організатор низки виборчих кампаній, пише Вікіпедія.

Затримання Ігоря Гіркіна

21 липня стало відомо, що Гіркіна затримали силовики. Працівники ФСБ затримали Ігоря Стрєлкова, який у 2014 році керував військами самопроголошеної "ДНР". У його квартирі працівники Слідчого комітету провели обшук.

За попередніми даними, затримання проводилося за заявою колишнього члена ПВК "Вагнера", ексдепутата Ярославля Дмитра Петровського. Дружина Гіркіна Мирослава Регінська повідомила у соцмережах, що проти її чоловіка висунуто звинувачення в екстремізмі.

Раніше повідомлялося, що Гіркін в істериці спрогнозував нові бунти в РФ. Колишній ватажок бойовиків "ДНР" закотив істерику і вимагав покарання для власника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина за військовий заколот у країні-агресорці Росії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти