В Італії стартувала масова легалізація заробітчан

14 травня 2020, 19:44оновлено 14 травня 2020, 20:54
Заявникам необхідно довести, що вони мають досвід роботи в необхідному секторі.
Італія
Італія узаконила нелегальних заробітчан / Фото: REUTERS

У розпал пандемії коронавіруса уряд Італії прийняв рішення тимчасово узаконити роботу нелегальних трудових мігрантів, які працюють у сільськогосподарському секторі або в домашньому господарстві без належних документів і виду на проживання.

Як повідомляє Corriere Della Sera, відтепер заробітчани зможуть отримати дозвільні документи на проживання терміном дії на півроку, якщо вони є сільськогосподарськими або домашніми працівниками і в'їхали в Італії до 8 березня 2020 року.

Оформивши документи, працівники отримають можливість працювати в Італії абсолютно легально, маючи доступ до державних послуг, включаючи охорону здоров'я.

відео дня

читайте такожВ МЗС назвали жорсткі умови виїзду заробітчан за кордонДля роботи в рамках закону іноземцям потрібно буде довести, що вони мають досвід роботи в секторі домашніх послуг або сільському господарстві. Кандидати повинні подати свою заявку між 1 червня і 15 липня 2020 року, запит може зробити, як працівник, так і роботодавець. Також іноземні громадяни з дозволом на проживання, термін дії якого минув до 31 жовтня 2019 можуть запросити тимчасовий дозвіл з терміном проживання в 6 місяців, заплативши 160 євро. Роботодавцю прийом такого працівника обійдеться в 400 євро, не включаючи внесків і податків.

"З сьогоднішнього дня невидиме стане менше непомітним", - сказала міністр сільського господарства Італії Тереза Белланова, не стримуючи сльози радості. Чиновниця багато років бореться за права робітників.

В Італії очікують, що легалізація торкнеться близько 260 тисяч нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, з 4 травня в Італії почала діяти друга фаза пом'якшення карантину, запровадженого у зв'язку з пандемією коронавіруса.

Як раніше повідомлялося, межі Італії для іноземних туристів не відкриють до кінця року. Як заявив міністр культури і туризму республіки Даріо Франческіні, відкриття кордонів між країнами "буде залежати від епідеміологічної ситуації".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти