"Заплатять гірку ціну": Німеччина вдарить Білорусь по хворому місцю

27 травня 2021, 20:10
Європа планує дуже жорстко покарати Білорусь за повітряне піратство.
Хайко Маас
Хайко Маас висловився про санкції проти Білорусі / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що ідею британської влади покарати Білорусь за інцидент з Ryanair в Мінську введенням санкцій щодо транзиту газу через цю країну підтримала Німеччина.

Він не виключив, що ЄС дійсно може накласти обмеження на транзит газу по газопроводу "Ямал-Європа" через Білорусь.

Маас додав, що на цьому тлі ЄС вивчає всі можливі варіанти санкцій проти Мінська. Серед них - заборона випуску держоблігацій в євро.

Також глава МЗС Німеччини пообіцяв, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко "заплатить гірку ціну" за "жахливу" диверсію з літаком Ryanair, який примусово посадили в Мінську, щоб заарештувати білоруського опозиційного активіста Романа Протасевича, який летів на ньому.

читайте такожНові санкції проти Білорусі можуть торкнутися основного експортного товару Республіки

Новини Білорусі - про що раніше повідомляв Главред:

  • У Мінську 23 травня з ініціативи білоруської держави була здійснена посадка літака компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Влада повідомляла про "бомбу на борту", що стало причиною вимушеної посадки авіалайнера. Однак вибухових пристроїв на лайнері виявлено не було.
  • Серед пасажирів рейсу був білоруський опозиційний блогер, засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Разом з дівчиною Софією Сапегою його затримали силовики.
  • Європейський Союз у зв'язку з даним інцидентом закликав європейські компанії припинити авіаперельоти в небі над Білоруссю. У свою чергу, білоруським авіакомпаніям закриють доступ до неба Європи. У ЄС вимагають, щоб Мінськ звільнив Протасевича і Сапегу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти