Воювали проти України: Путін особисто помилував двох зеків-канібалів

23 листопада 2023, 16:03
170
Російський диктатор Володимир Путін за участь у війні проти України помилував ще двох вбивць − на рахунку у кожного по 4 вбивства і людожерство.
Путін, людожери
Путін підписав указ про помилування двох зеків-канібалів , які воювали на Україні / колаж Главред, фото "76", соцмережі, скріншот з відео

Російський диктатор Володимир Путін за участь у війні проти України особистим указом помилував двох колишніх ув'язнених, які були засуджені за людоїдство ‒ Дениса Горіна та Миколу Оголобяка. Про це повідомляє російська служба BBC News.

Повідомляється, що уродженець острова Сахалін Горін мав три терміни за вбивства мінімум чотирьох осіб, які сталися в 2003, в 2010 і 2011 (два з них він скоїв разом з братом Євгеном).

Вбивство, вчинене в 2010 році, було розкрито влітку 2012 року. За версією слідства, Горін спочатку вбив людину, а потім зрізав з ніг трупа м'ясо − промив, поклав у холодильник і пізніше з'їв. Востаннє вбивцю засудили до 22 років виправної колонії особливого режиму.

відео дня

У жовтні 2023 року на сторінках Горіна в соцмережі "Однокласники" з'явилося нове фото – на якому він був одягнений у військову форму (по всій видимості, він став найманцем в якійсь з приватних російських військових компаній).

456

Як каже сусід Дениса Горіна Дмитро, той зараз повернувся на Сахалін і лікується в госпіталь.

"Зараз він в Південно-Сахалінську, в госпіталі, середньої тяжкості поранення. Вважай, на волі, помилуваний, пів сроку як з куща. Але, думаю, ненадовго він на волі. Рідні його жертв всі пам'ятають", - сказав він.

Також росЗМІ писали, що за участь у війні в Україні помилували 33-річного Миколу Оголобяка, який у 2010 році був засуджений до 20 років колонії за ритуальні вбивства чотирьох підлітків та людожество.

456

Мобілізація ув'язнених в РФ

Як говорилося в матеріалі американського видання "The Washington Post". За даними Державної статистики та правозахисників, Росія звільнила до 100 000 ув'язнених і відправила їх воювати в Україну - це набагато більше, ніж було відомо раніше.

Журналісти відзначають, що різке скорочення кількості ув'язнених свідчить про те, що Міністерство оборони продовжує агресивно вербувати засуджених злочинців навіть після блокування доступу до ув'язнених групи найманців "Вагнера", яка стала піонером кампанії з обміну помилування на військову службу.

До того представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зазначив, що Росія боїться громадських бунтів і тому не оголошує відкриту масову мобілізацію (компенсуючи її наймами зеків). Прихована мобілізація триває-Москва закликає на війну десятки тисяч людей на місяць.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти