"Попередження": Данілов сказав, навіщо РФ нанесла удар біля Хмельницької АЕС

26 жовтня 2023, 09:55
2327
Окупанти навмисно влаштували атаку біля дуже небезпечного об'єкта, впевнений секретар РНБО.
Хмельницкая АЭС, Алексей Данилов
Данілов сказав, навіщо РФ нанесла удар біля Хмельницької АЕС/ колаж: Главред, фото: УНІАН, РНБО

Країна-агресорка Росія навмисно нанесла удар дронами по території біля Хмельницької атомної електростанції. Цією атакою, яка сталася у ніч на 25 жовтня, РФ хотіла налякати світ, показавши, що вона здатна влаштувати атомний інцидент.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону.

Він зазначив, що такі дії російської окупаційної армії – це традиційна "лякачка", яку використовують загарбники.

відео дня

"Дійсно, той обстріл, який був вчора вночі, мав відбутися біля дуже небезпечного об'єкта. Це традиційна російська "лякачка", коли вони лякають весь світ або атомною зброєю, або атомним інцидентом", – зазначив Данілов.

Він додав, що ця атака – це "ще одне попередження світу, що війну треба завершити якомога швидше, а для цього треба максимальна допомога".

Атака дронами біля Хмельницької АЕС

У ніч на середу, 25 жовтня, РФ вдарила дронами по території Хмельницької АЕС. Вибухом було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах. Внаслідок цього Славута і Нетішин залишилися без світла. Також тимчасово були знеструмлені споживачі в Кіровоградській, Чернігівській та Київській областях.

Пізніше стало відомо, що окупанти для атаки використовували 11 дронів "Шахед". Силами і засобами протиповітряної оборони України було знищено всі ворожі безпілотники.

Пізніше з'явилися подробиці про постраждалих. У реанімації опинилися двоє людей, вони у важкому стані. Загалом постраждали 20 людей.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на удар по Хмельницькій області. Він заявив – найбільш вірогідно, що мішенню для цих дронів була Хмельницька атомна станція.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти