Військовий експерт пояснив, чим вигідні для України рейди російських добровольців на Білгородщині

24 травня 2023, 02:05
На думку відомого військового фахівця Петра Чорника, російське населення, як і раніше, сильно отруєне кремлівською пропагандою.
Легіон, Петро Черник
Військовий експерт Петро Черник і члени "Легіон "Свобода Росії"" / колаж Главред, скріншоти з відео

Збройні рейди членів "Легіону "Свобода Росії"" і "Російського добровольчого корпусу" на території Бєлгородської області країни-агресора - потужний політичний ляпас ФСБ (оскільки за державний кордон у путінському відповідає ця служба, а потім вже військові. Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ефірі "Апостроф TV".

"Путін же запевняв підконтрольне населення, що війна точно не перекинеться на територію РФ, а тепер виявилося, що бойові дії вже в черговий раз ведуться на російській території, але вже самими росіянами, які проти режиму Путіна", - зазначив він.

При цьому Черник вважає, що не слід перебільшувати військовий потенціал таких добровольчих підрозділів. Плюс, на думку фахівця, російське населення як і раніше сильно отруєне кремлівською пропагандою.

"Самий основний висновок, який ми можемо зробити з усієї це ситуації простий - можна і потрібно діяти на російській території і ніяких апокаліптичних наслідків це мати не буде. Кордон у росіян "дірявий", а сил, засобів і ресурсів у них явно не стільки, як вони розповідають", - підсумував експерт.

Хто такий Петро Черник

Військовий експерт, полковник, колишній завідувач кафедрою іноземних мов та військового перекладу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Ситуація в Бєлгородській області країни-агресора РФ

Нагадаємо, вранці понеділок, 22 травня, в мережі з'явилася інформація про те, що російські добровольці Легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу" почали свою військову операцію в прикордонних районах Бєлгородської області. Рейди були і в Брянській області. Також вказується, що на Білгородщині знищено контрольно-пропускний пункт РФ.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що "Легіон "Свобода Росії"" і "РДК" на Бєлгородищині проводять операцію зі створення смуги безпеки для захисту мирних українців. В операції беруть участь виключно громадяни Росії.

В Кремлі прокоментували прорив через кордон у Білгородській області добровольчих підрозділів, які вже звільнили кілька населених пунктів. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що диктатору Володимиру Путіну повідомлено про спробу прориву.

Вранці 23 травня добровольці "Легіону "Свобода Росії"" заявили, що операція зі "звільнення" Бєлгородської області країни-агресора Росії триває. Бійці просуваються вперед, зустрівши Світанок на території, яку вони вже зайняли.

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр пояснила, що на території Бєлгородської області РФ діють російські патріоти, яким вже "допік" російський диктатор Володимир Путін і які хочуть змінити політичний режим у своїй державі. При цьому українські військові не заходили і не збираються заходити на територію Росії.

Дивіться відео з приводу того, що заступник Міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про останні події в Бєлгороді:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти