Верховна Рада розгляне зміни до постанови про місцеві вибори - Козак

11 вересня 2020, 23:59оновлено 12 вересня 2020, 00:45
Рішення було ухвалене на перемовинах у Берліні.
Путін-Козак
Україна на переговорах у Берліні погодилася переглянути постанову про місцеві вибори / Reuters

Глава Адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що в рамках переговорів радників у Берліні 11 вересня Україна погодилася переглянути постанову про місцеві вибори в країні.

"Домовилися про те, що найближчим часом Рада розгляне проект постанови, що коригує ту постанову, яка була прийнята 15 липня", - сказав він на прес-конференція журналістам.

Російський чиновник звернув увагу на погіршенні ситуації з врегулюванням конфлікту на Донбасі у зв'язку з тим, що український парламент проголосував за постанову про проведення місцевих виборів, оскільки умови, зазначені в документі, суперечать мінським домовленостям.

Козак підкреслив, що питання проведення саміту нормандської четвірки в Берліні не обговорювалося, оскільки немає "підстав для його проведення".

"Проривів немає. На жаль, не можу похвалитися тим, що з усіх питань вдалося досягти узгоджених рішень... Ви знаєте, що каменем спотикання є тверда позиція України - я маю на увазі кількість голосів у парламенті України - щоб відійти від мінських угод", - підкреслив представник Володимира Путіна.

читайте такожЄрмак назвав головне досягнення переговорів радників у Берліні

Переговори в нормандському форматі:

  • У Берліні 11 вересня відбулися переговори радників лідерів країн нормандського формату.

  • Президент України Володимир Зеленський сподівався, що після зустрічі політичних радників у Берліні відбудеться зустріч у нормандському форматі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

  • Нагадаємо, зустріч радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі мала відбутися ще 28 серпня. В офісі Зеленського заявили, що дискусію перенесли через відрядження радника французького глави держави Макрона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти