У США пригрозили РФ "жорсткими заходами", якщо отруєння Навального підтвердиться

26 серпня 2020, 06:57
Вашингтон має намір вжити заходів, на тлі яких "померкне реакція американського суспільства на російське втручання в президентські вибори в США в 2016 році".
Олексій Навальний
Олексій Навальний на даний момент знаходиться в берлінській клініці Шаріте / Reuters

Якщо інформація про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального підтвердиться, то Вашингтон застосує серйозні заходи проти Росії.

Про це заявив заступник держсекретаря США, дипломат Стівен Біган на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляється в прес-релізі МЗС РФ.

Зазначається, що в разі підтвердження версії про отруєння Навального як опозиціонера "Вашингтон вживе заходів, на тлі яких померкне реакція американського суспільства на російське втручання в президентські вибори в США в 2016 році".

Російська сторона охарактеризувала заяву Бігана як "голослівне звинувачення".

"Вважаємо глибоко образливими звинувачення в якомусь прагненні "приховати істину", що звучать із західних столиць на адресу омських лікарів, які негайно надали Навальному висококваліфіковану допомогу", - повідомили в МЗС РФ.

читайте такожНавальний може не вибратися з клініки Шаріте в здоровому глузді - експерт

Нагадаємо, Олексію Навальному 20 серпня стало погано в літаку під час перельоту з Москви до Томська, борт екстрено приземлився в Омську. Навальний потрапив до реанімації, місцевої лікарні, був підключений до апарату штучної вентиляції легенів і впав у кому.

У опозиціонера вважають, що його отруїли, і до отруєння причетний президент РФ Володимир Путін. Головлікар лікарні Омська, в яку потрапив Навальний, говорив, що основний робочий діагноз – порушення обміну речовин.

Також головлікар стверджував, що опозиціонера не можна забирати з лікарні. Потім політика змогли забрати з Омської лікарні та на літаку доставили на лікування до Німеччини.

Навального лікують у берлінській клініці Шаріте, там йому вже поставили діагноз – отруєння речовиною з групи інгібіторів холінестерази. Опозиціонер вже отримав пропозиції щодо надання статусу біженця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти