У США пояснили, як Вашингтон має намір зупинити РФ на Донбасі

11 березня 2021, 23:25
За Байдена військове співробітництво України і США продовжиться, вважає Курт Волкер.
Волкер
США посилять військову підтримку України, щоб Росія не змогла піти на ескалацію ситуації на Донбасі - Волкер / УНІАН

Американська адміністрація крім політичної та економічної підтримки має намір продовжити надання військової допомоги Україні. Київ і надалі отримуватиме зброю від Вашингтона. США мають намір переконатися в тому, що Росія в разі спроби ескалації конфлікту на Донбасі не зможе посилити свої позиції і продовжити війну, сказати колишній спецпредставник Держдепу по Україні Курт Волкер під час публічної дискусії, організованої Центром національної стійкості та Європейської Бізнес Асоціації у Києві.

За його словами, під час президентства Барака Обами існували обмеження на постачання летальної зброї для України. Однак останніми роками американська держава стала постачати Києву більше зброї, а команда Байдена продовжить співпрацю у військовому напрямку. У Вашингтоні мають намір переконатися в тому, що Україна зможе стримувати агресивні дії РФ на Донбасі.

"Обмеження на летальну оборонну зброю були усунені, Javelin, протитанкові ракети були надані. І я думаю, що адміністрація Байдена рада продовжити це. Це буде добре для того, щоб упевнитися в тому, що навіть якщо Росія продовжить війну на сході, вона її не розширить, тому що це буде дуже дорого для Росії", - сказав Волкер.читайте такожСША підключать до ситуації щодо Донбасу, але за однієї умови - експерт

Крім того, політик уточнив, що в адміністрації Джо Байдена, ймовірно, не буде посади спеціального представника Держдепу щодо Україні. Швидше за все, в команді нового господаря Білого дому збираються доручити курувати питання співпраці з Україною комусь із представників адміністрації.

"Вони хочуть, щоб США підтримували Україну, вони хочуть співпраці на найвищому рівні, щоб хтось у дипломатичному світі приділяв особливу увагу Україні. На мою думку, вони доручать обов'язки спеціального представника комусь в адміністрації, на вже існуючій позиції. Це модель, яка також існувала за адміністрації Обами", - підкреслив Курт Волкер.

США і війна на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти