До Сибіру, а не на Мадейру: Португалія відправила російський літак назад в РФ

28 лютого 2022, 15:36
941
Літак не зміг забрати російських туристів з Мадейри і ті не повернулися додому - португальська сторона не попередила про рішення закрити небо.
літак,
Російський літак примусово розгорнули в повітрі / Фото Reuters

Борт російської авіакомпанії "Уральські авіалінії", який слідував на Мадейру, був розгорнутий в повітрі після оголошення про закриття повітряного простору.

Посольство Росії в Португалії повідомило, що літак не зміг забрати російських туристів з Мадейри і ті не повернулися додому. Там нарікають, що португальська сторона не попередила їх про рішення закрити небо, як це зробили інші країни ЄС.

Нагадаємо, вже понад 30 країн закрили небо для російських літаків через військове вторгнення Росії в Україну. Зокрема, здійснювати рейси не можуть літаки, що належать Росії, з російською реєстрацією або знаходяться у власності тамтешніх олігархів.

відео дня

Раніше Главред писав, що з понеділка, 28 лютого, почали діяти нові санкції Євросоюзу проти Росії через її вторгнення в Україну.

Крім заборони на польоти, також діє заборона на будь-які операції з Центральним банком Росії. Зокрема, "заморожені" міжнародні валютні резерви РФ, які знаходяться в європейських банках. Станом на 18 лютого резерви склали 643,2 млрд. доларів.

читайте такожЄвросоюз закрив небо для Росії та заморозив резерви: офіційно запрацювали санкції проти РФ

Санкції проти Росії - що відомо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти