В Росії заявили про нові військові навчання біля українського кордону

11 січня 2022, 18:11
Маневри проходитимуть в областях, які розташовані біля кордону з Україною.
В Росії заявили про нові військові навчання біля українського кордону
РФ проводить нові навчання біля українського кордону / Reuters

В Міноборони Росії заявили, що перекидають до сусідніх з українськими кордонами областей військову техніку і солдатів, тому що проводитимуть там військові навчання.

На навчання відправили близько 3 тисяч військових і 300 одиниць військової техніки. Про це повідомили у прес-службі Західного військового округу РФ, пише "Интерфакс".

Військові тренуватимуться на полігонах у Воронезькій, Білгородській та Брянській областях – ці області межують з Україною. Маневри проходитимуть також у Смоленській області, яка розташована на відстані 100 кілометрів від території України.

відео дня

Раніше The New York Times повідомив, що Росія почала перекидати до українського кордону військові вертольоти. Стягування ударної авіації, бойових і транспортних вертольотів, штурмових винищувачів може стати вирішальною перевагою Москви, якщо вона все таки вирішить здійснити масштабне вторгнення, наголошує видання.

В Адміністрації президента США вважають, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення в Україну ближче до весни через занадто м’яку зиму. За словами високопоставлених представників адміністрації, поки земля залишається в'язкою, Путін може бути змушений відкласти наземний наступ найраніше до лютого – мороз Путіну потрібен, щоб було легше перекидати важку техніку.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти