У Росії назвали умову для великої війни на Донбасі

14 березня 2021, 10:05
США нічим не здатні допомогти вирішенню конфлікту на Донбасі, вони можуть тільки розігріти його. Тому їх треба тримати осторонь від переговорів, вважає Пушков.
Донбас, війна
У Росії назвали умову для великої війни на Донбасі / УНІАН

Російський сенатор Олексій Пушков відреагував на заяву глави української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу і першого президента України Леоніда Кравчука про можливий початок на сході країни повномасштабного військового конфлікту і роль США у розв'язанні конфлікту.

"Кравчук, бачте, не виключає... А звідки візьметься широкомасштабний конфлікт, якщо не з Києва? Сам по собі він не виникне. І навіщо потрібні США? Щоб грати на боці Києва", - написав Пушков у своєму Telegram-каналі.

Сенатор нагадав, що у Вашингтона вже був спецпредставник з питання конфлікту на сході України, але той жодного разу не відвідав непідконтрольні офіційному Києву регіони. І саме участь Сполучених Штатів здатна привести до посилення ситуації, вважає парламентарій.

"США нічим не здатні допомогти розв'язанню конфлікту - вони здатні тільки розігріти його. Тому їх треба тримати осторонь від усіх переговорів", - підсумував Пушков.

Зазначимо, раніше очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що на зустрічі у межах саміту Нормандського формату має бути присутнім представник США - це може змусити Росію піти на поступки.

За його словами, США залишаються єдиною світовою державою, з якою Росія готова рахуватися.

Заяви Кравчука - про що йшлося раніше:

  • Глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія і надалі блокуватиме переговори щодо Донбасу, то вивести ситуацію з глухого кута можна буде тільки із застосуванням серйозних заходів.
  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що планом "Б" для країни має стати визнання всіма того факту, що на Сході йде війна. Всі питання мають розглядатися саме через цю призму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти