У РФ раптово помер вже другий медик, який лікував Навального після отруєння

29 березня 2021, 10:07
Рустам Агішев помер у віці 63 років. Офіційна причина смерті лікаря Омської лікарні - інсульт.
Рустам Агішев
Рустам Агішев був завідувачем відділенням травматології та ортопедії / Фото bsmp1-omsk.ru

У Росії у віці 63 років помер Рустам Агішев - завідувач відділенням травматології та ортопедії Омської лікарні швидкої допомоги №1. Саме в цю лікарню в серпні 2020 року доставили в несвідомому стані російського опозиціонера Олексія Навального.

Офіційна причина смерті Агішева - інсульт. Про це повідомляється на сайті лікарні.

Зазначається, що Агішев пропрацював в Омській лікарні №1 тридцять років. Керівник клініки Євген Осипов назвав його смерть "непоправною втратою для всього медичного співтовариства".

Соратники Навального наполягають на тому, що адміністрація і персонал клініки знали справжні причини інциденту з опозиційним політиком, але за наказом ФСБ поставили йому помилковий діагноз і намагалися приховати сліди отруєння бойовою хімічною речовиною Новачок.

Як повідомляв Главред, це вже не перша смерть в керівному складі Омської лікарні №1. На початку лютого у віці 55 років помер Сергій Максимишин - заступник головного лікаря клініки. Офіційна причина його смерті - серцевий напад.

Раніше ще один заступник головного лікаря, Анатолій Калініченко, звільнився з лікарні. Медик стверджував, що перехід на нове місце роботи, в приватну клініку, пов'язаний з тим, що він "любить хірургію більше, ніж адміністрування".

читайте такожУ Bellingcat розкрили нові дані про команду отруйників Навального

Отруєння Навального - про що раніше писав Главред:

  • У серпні 2020 Олексію Навальному стало дуже погано в літаку під час перельоту з Москви до Томська. Борт екстрено приземлився в Омську, опозиціонера госпіталізували.
  • Пізніше стало відомо, що політик потрапив в реанімацію, перебував у важкому стані та був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Потім з'ясувалося, що Навальний впав у кому.
  • 6 жовтня Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) заявила, що її аналіз підтвердив, що в зразках фізіологічних рідин Олексія Навального є токсичні хімікати.
  • 14 жовтня видання The New York Times повідомило, що експерти в Німеччині розглядають версію про те, що російський опозиціонер Олексій Навальний в день отруєння 20 серпня двічі контактував з "Новачком".
  • Британська газета Times з посиланням на анонімні джерела в німецьких спецслужбах повідомила про те, що Навального намагалися отруїти в Росії і вдруге - коли він лежав у штучній комі в Омську.
  • Головний токсиколог Омської області, завідувач відділенням гострих отруєнь омської лікарні Олександр Сабаєв заявляв, що можливості отруїти Навального, поки він лежав в лікарні, ні у кого не було.
  • Після отруєння Навальний лікувався в німецькій клініці Шаріте. На початку 2021 року він повернувся в Росію та був затриманий в аеропорту Шереметьєво.
  • 2 лютого московський суд виніс вирок Навальному. Зокрема, суд замінив умовне покарання на реальне. Навальному присудили 3,5 роки колонії загального режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти